Η δημοπράτηση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων, είναι το «δώρο» που έχει στις αποσκευές του ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη, που ξεκινά από τα Χανιά.
Η διακήρυξη του διαγωνισμού για την ανέγερση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου εστάλει στις εφημερίδες προς δημοσίευση και σύμφωνα με αυτήν το έργο έχει συνολικό προυπολογισμό 17.835.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
Από τα χρήματα αυτά τα 9.364.857 ευρώ αφορούν στις οικοδομικές εργασίες και τα 4.638.816 ευρώ στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού μέχρι τις 4 Μαίου και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 10 Μαίου 2011.
Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013», θα ανεγερθεί στο πρώην στρατόπεδο Χατζηδάκη στην Χαλέπα σε σχέδια του αρχιτέκτονα Θεοφάνη Μπομπότη. Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου, θα είναι 5.656,13 τετραγωνικά μέτρα και εκτός από τον εκθεσιακό χώρο, στο νέο μουσείο, θα κατασκευαστούν επίσης, αίθουσες όπου θα στεγάσουν τα διοικητικά γραφεία, τις αποθήκες, εργαστήρια συντήρησης και αμφιθέατρο, ενώ στο προαύλιο, προβλέπεται να δημιουργηθούν συνολικά ογδόντα μια θέσεις στάθμευσης.

Δείτε ΕΔΩ την περίληψη της διακήρυξης του διαγωνισμού και ΕΔΩ την απόφαση ένταξης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων στο ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook