Ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς όπου αποτελεί ένα από τα βασικά «γρανάζια» του ΟΦΗ στην εφετινή εξαιρετική πορεία της κρητικής ομάδας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Ο Σέρβος μέσος που θα απουσιάσει από τις αναμετρήσεις όπου ακολουθούν με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ λόγω τιμωρίας επέστρεψε την Τετάρτη στο Ηράκλειο από την ολιγοήμερη άδεια όπου του είχε χορηγήσει ο προπονητής του για να επισκεφθεί την οικογένεια του που διαμένει μόνιμα στη Σερβία.

Ο Κάλαϊτζιτς στη συνέντευξη όπου παραχώρησε στο επίσημο σαϊτ της ομάδας αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ , σε αυτό που έρχεται με την ΑΕΚ , μίλησε για το διπλό στόχο του ΟΦΗ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα στον κόσμο της κρητικής ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζ. Κάλαϊτζιτς στο επίσημο σάϊτ της ΠΑΕ ΟΦΗ :

Για την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο «Γεντί Κουλέ» :

«Στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσε η ομάδα μας με αντίπαλο το ΠΑΟΚ, πιστεύω ότι ο ΟΦΗ ήταν άτυχος. Σίγουρα στο Α μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε και πέτυχε τα γκολ που του έδωσαν τη νίκη. Όμως στο Β ημίχρονο ο ΟΦΗ ήταν η καλύτερη ομάδα. Πιέσαμε τον αντίπαλο μας, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, όμως δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε το σκορ του πρώτου μέρους. Η τύχη μας γύρισε τη πλάτη. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο. Μπορεί να μην πήραμε τη νίκη που ήταν ο στόχος μας, όμως πιστεύω ότι όλοι αναγνώρισαν για μια ακόμη φορά τη δυναμική που έχει ο ΟΦΗ».

Για το πόσο δύσκολη είναι η συνέχεια για τον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα :

«Δεν βλέπουμε μακριά. Σήμερα το πιο σπουδαίο για τον ΟΦΗ είναι το επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Όλοι οι συμπαίκτες μου αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες του παιχνιδιού. Η ΑΕΚ μετά την τελευταία ήττα θέλει οπωσδήποτε τη νίκη. Από την άλλη μεριά και η δική μας ομάδα θέλει τη νίκη για να επιστρέψει στις επιτυχίες. Δεν υποτιμούμε τη δυναμική του αντιπάλου μας, αλλά πιστεύω ότι εφόσον έχουμε πολύ καλή συγκέντρωση από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό και αγωνισθούμε με πάθος και δύναμη μπορούμε να φθάσουμε στην υλοποίηση του στόχου που έχουμε θέσει. Όπως έχει αναφέρει σωστά κατά τη γνώμη μου και ο προπονητής μας, στόχος μας είναι να φέρουμε τον ΟΦΗ όσο πιο ψηλά γίνεται. Το πόσο ψηλά θα είναι θα το γνωρίζουμε στη λήξη της σεζόν. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι μόνο το επόμενο παιχνίδι. Δεν βλέπουμε μακριά και φυσικά δεν κάνουμε υπολογισμούς. Τώρα ακολουθεί ο αγώνας με την ΑΕΚ. Στη συνέχεια είναι το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και βλέπουμε μετά.

Για το αν μπορεί ο ΟΦΗ να διακριθεί σε πρωτάθλημα και Κύπελλο :

«Είναι γνωστά τα γεγονότα που μεσολάβησαν για να φθάσει η ομάδα μας να αγωνίζεται στη Super League. Πρώτος φυσικός στόχος είναι η παραμονή στη κατηγορία. Σήμερα είμαστε πολύ κοντά στην υλοποίηση του στόχου αυτού. Όμως σε μας δεν αρκεί μόνο αυτός ο στόχος. Εμείς θέλουμε να φέρουμε όσο πιο ψηλά γίνεται τον ΟΦΗ. Σήμερα έχουμε μπροστά μας δύο θεσμούς. Το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Θέλουμε να πάμε όσο γίνεται πιο μακριά και στο θεσμό του κυπέλλου. Κάποιος ίσως χαρακτηρίσει επιτυχημένη τη έως τώρα πορεία του ΟΦΗ, όμως εμείς θέλουμε πολύ περισσότερα. Θα επαναλάβω ότι δεν πρέπει να βλέπουμε μακριά.

Για το κατά πόσο ο κόσμος του ΟΦΗ θα πρέπει να είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια :

«Να είναι σίγουροι ότι όλοι οι παίκτες του ΟΦΗ θέλουμε όσο τίποτε άλλο να σημειώσει η ομάδα μας το δυνατόν περισσότερες επιτυχίες, έως τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου. Όλοι μας ξέρουμε τη μεγάλη δύναμη που δίνουν στον ΟΦΗ οι φίλαθλοι. Είναι υπέροχος ο κόσμος της ομάδας μας. Συνεχώς οι φίλαθλοι είναι κοντά στον ΟΦΗ με σωστό τρόπο. Το παραπάνω επιβεβαιώθηκε και στο τελευταίο εντός παιχνίδι, όπου οι φίλοι του ΟΦΗ μαζί με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ δημιούργησαν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, παραδειγματική για τους αγώνες ποδοσφαίρου και όχι μόνο».

Και την Τετάρτη εκτός Μάντζιος και Μποντόρ

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα η προετοιμασία του ΟΦΗ για το Σαββατιάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ συνεχίστηκε με διπλή προπόνηση που έγινε την Τετάρτη στο Αθλητικό Κέντρο της ομάδας.

Οι Μάντζιος και Μποντόρ που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού ακολούθησαν και σήμερα τρέξιμο και θεραπεία και η συμμετοχή τους στο ματς με την ΑΕΚ είναι εξαιρετικά αμφίβολη, αν και για τον Ούγγρο μέσο υπάρχουν κάποιες ελπίδες να επιστρέψει στην προπόνηση της Πέμπτης στο κανονικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook