Την αισιοδοξία ότι το 2023 θα είναι μια χρονιά ανανέωσης της κυβερνητικής θητείας στην οποία η ΝΔ θα κατακτήσει υψηλά ποσοστά στην περιφέρεια Κρήτης, εξέφρασαν απόψε στελέχη και φίλοι του κόμματος στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τη Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ στα Χανιά.

Η φετινή εκλογική χρονιά έδωσε στην εκδήλωση έντονο προεκλογικό χαρακτήρα με τα στελέχη του κόμματος να καλούν από τη μια μεριά τους πολίτες να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης με αυτά της προηγούμενης και από την άλλη να καλούν τα κόμματα σε μια ουσιαστική και όχι στείρα εκλογική αντιπαράθεση.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΕΒΕΧ, αναγνώστηκε χαιρετισμός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη και Βασίλης Διγαλάκης, ο κ. Μανούσος Βουλουδάκης λόγω προσωπικού κωλύματος δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί έστειλε όμως γραπτό χαιρετισμό που αναγνώστηκε, ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και ο υπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης έκανε λόγο για «γήπεδο» της κάλπης που έρχεται όπως είπε ενώ έκανε αναφορά και στο έργο ανακατασκευής του κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα που ανακοινώθηκε απόψε.

Η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι στόχος της ΝΔ είναι να μην δημιουργηθεί τοξικό προεκλογικό κλίμα στα Χανιά αλλά να υπάρξει πολιτικός λόγος με επιχειρήματα και απαντήσεις και ένας κόσμιο προεκλογικός αγώνας. Τόνισε, δε, ότι στόχος είναι: Τα Χανιά για πρώτη φορά στην ιστορία τους να φέρουν τη ΝΔ πρώτο κόμμα» Σε ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά η κα Μπακογιάννη εκτίμησε πως μέχρι και τη διενέργεια των τουρκικών εκλογών η ένταση θα κορυφώνεται, η Ελλάδα όμως έχει συμμάχους και υποστήριξη από ΗΠΑ και Ευρώπη και πρωτίστως έχει την άμυνά της.

Από την πλευρά του ο κ. Διγαλάκης τόνισε ότι η ΝΔ πηγαίνει στις εκλογές ζητώντας από τον λαό να συγκρίνει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα και να αποφασίσει. Όπως είπε η κυβέρνηση αντιμετώπισε παγκόσμιες κρίσεις, στηρίζοντας την οικονομία και στηρίζοντας τους πολίτες χωρίς ωστόσο να σταματήσει το μεταρρυθμιστικό της έργο. Μάλιστα, ο κ. Διγαλάκης ανακοίνωσε ένα νέο νομοσχέδιο που συζητήθηκε σήμερα στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων που αλλάζει το καθεστώς 5 μεγάλων μουσείων της χώρας ώστε αυτά να είναι πιο αυτόνομα και εξωστρεφή χωρίς γραφειοκρατία.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης ανέφερε ότι στις εκλογές αυτές αναμετρώνται δυο πρωθυπουργοί, ένας πρώην και ένας νυν. Όπως είπε η σύγκριση πρέπει να γίνει και να αναλογιστούν όλοι πώς ήταν η χώρα 4 χρόνια πριν, πώς ήταν η οικονομία της, πώς ήταν η εικόνα της στο εξωτερικό, πόσα πέρασε η χώρα της κυβέρνησης Τσίπρα και πώς όλα αυτά άλλαξαν μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Η ανάγνωση του χαιρετισμού του Μανούσου Βολουδάκη

Πριν την κοπή της πίτας όλοι οι παρευρισκόμενοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Το φλουρί της πίτας έπεσε στον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Μπέα!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook