Ο Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ και αναφέρθηκε στο σχέδιο «Ακρίτας», με το οποίο η ΕΛΑΣ προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορα της Ελλάδας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης.

Επιπρόσθετα, ο κ. Θεοδωρικάκος συζήτησε με τον κ. Βέμπερ και για την επέκταση του φράχτη σε όλο το μήκος των συνόρων στον Έβρο. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε τη στήριξη του κ. Βέμπερ στο δίκαιο αίτημα της κυβέρνησης για χρηματοδότηση του έργου και από ευρωπαϊκά κονδύλια, καθώς αφορά όχι μόνο την ασφάλεια της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης.

Επίσης, ο υπουργός αναφερόμενος στον φονικό σεισμό στην Τουρκία, δήλωσε ότι «χωρίς καμιά αμφιβολία μοιραζόμαστε συναισθήματα βαθιάς λύπης και οδύνης για τα καταστροφικά αποτελέσματα του σεισμού στην Τουρκία. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας στον γειτονικό τουρκικό λαό. Ήδη ο Πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει μέτρα στήριξης και συνδρομής ώστε να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην γειτονική χώρα στις συγκεκριμένες περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook