Τη συμβολική φωταγώγηση  του  Δημαρχείου Ρεθύμνου, το βράδυ της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου  2023,  με μωβ χρώμα , το οποίο έχει καθιερωθεί ως χαρακτηριστικό της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την επιληψία, αποφάσισε  ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο της συμμετοχής  του Δήμου στην πανελλήνια δράση ευαισθητοποίησης για την Επιληψία .

Την πρωτοβουλία  για την εκστρατεία ευαισθητοποίησης  ανέλαβαν  η Ελληνική Εθνική  Ένωση κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.) και ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.) με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Επιληψίας, όπως έχει οριστεί η 13η Φεβρουαρίου 2023.

Στην φετινή διοργάνωση που έχει ως σύνθημα «Φωτίζοντας τη σκοτεινή πλευρά!», συμμετέχουν 19 Δήμοι της χώρας, στέλνοντας  από κοινού, μηνύματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, καταπολέμησης και εξάλειψης των διακρίσεων και του στιγματισμού.

Μεταξύ αυτών ο Δήμος Αθηναίων  που θα φωταγωγήσει με μωβ χρώμα το σιντριβάνι της Ομόνοιας,  ο Δήμος Πειραιά το Πέτρινο Ρολόι στο Πασαλιμάνι , ο Δήμος Ηρακλείου το κεντρικό Δημαρχείο που βρίσκεται στην Ενετική Λότζια , ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Γεωργίου Ζογγολόπουλου» θα φωταγωγήσουν το γνωστό  γλυπτό «Ομπρέλες» που κοσμεί τη νέα Παραλία κ.α.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές:  Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιληψίας, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ώστε τα άτομα με επιληψία να αποτελούν ισότιμα μέλη του κοινωνικού συνόλου με ίσα δικαιώματα στην εργασία, στη διασκέδαση και σε κάθε άλλη έκφραση της ζωής τους.

Εξάλλου, η επιληψία είναι μια συχνή εγκεφαλική διαταραχή, που, από μόνη της, αν δεν υπάρχουν άλλες διαταραχές, δεν μπορεί να εμποδίσει τα άτομα να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.

Στην πανελλήνια αυτή δράση καλούνται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο και οι πολίτες. Μέσω facebook, twitter και instagram και χρησιμοποιώντας το hashtag #greeceforepilepsy μπορούν στείλουν το δικό τους μήνυμα, κοινοποιώντας τη δική τους ιστορία ή φωτογραφία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook