Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται η υφυπουργός Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να προλογίσει το νέο βιβλίο των πανεπιστημιακών καθηγητών Νίκου Παπαδάκη και Μάνου Σπυριδάκη με τίτλο «Αγορά Εργασίας, Κατάρτιση, Διά Βίου Μάθηση και Απασχόληση».

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου, διοργανώνεται από το Δήμο Ηρακλείου, το βιβλιοπωλείο «Ελευθερουδάκης» και τις εκδόσεις Ι.Σιδέρη, και θα γίνει στις 14:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, στην Ανδρόγεω.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ακόμη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, ο πρώην υπουργός Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θόδωρος Παπαθεοδώρου, και ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει και ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Γιώργος Παπακωσταντής, Διδάκτωρ Εγκληματολογίας, και Γενικός Διευθυντής της «Νέας Τηλεόρασης».

Η έκδοση που θα παρουσιαστεί αφορά σε μια συλλογική μελέτη, που αναζητά τους όρους ανασυγκρότησης της σχέσης απασχόλησης και κατάρτισης, ειδικά την τελευταία δεκαετία, με έμφαση στην ελληνική περίπτωση.

Συνολικά 23 διακεκριμένοι επιστήμονες και ερευνητές από Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Ερευνητικά Ινστιτούτα, Δομές των Κοινωνικών Εταίρων και από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, με 16 εμπειρικά και θεωρητικά θεμελιωμένες μελέτες συμβάλλουν σε ένα εγχείρημα αναδιάταξης ερωτημάτων και διερεύνησης επισκέψιμων όψεων μιας απολύτως πολυσύνθετης σχέσης, δίνοντας στο όλο αυτό εγχείρημα τον απαραίτητο πληροφοριακό και ερμηνευτικό πλουραλισμό. 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook