Ξεφάντωσαν στους ρυθμούς της αποκριάς με παραδοσιακά εδέσματα, μουσική και χορό οι πολίτες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στα «τσικνίσματα» που πραγματοποιήθηκαν χθες σε Αρκαλοχώρι, Καστέλλι και Θραψανό.

Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτέλεσαν τα «Τσικνίσματα» στο Αρκαλοχώρι που για δεύτερη συνεχή χρονιά κατάφεραν να κάνουν όλη την πόλη μια παρέα.

Όλοι μαζί, μεταμφιεσμένοι και μη, μικροί και μεγάλοι, παρά την έντονη βροχή ξέφυγαν για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας και συμμετείχαν με ζωντάνια και κέφι στο αποκριάτικο ξεφάντωμα της Τσικνοπέμπτης που διοργάνωσε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας με την πολύτιμη εθελοντική προσφορά του Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου και του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αρκαλοχωρίου.

\"\"

Στις 6 το απόγευμα οι ψησταριές άναψαν στο κέντρο, και μικροί και μεγάλοι μεταμφιεσμένοι κατέκλυσαν τους δρόμους. Με τα καταστήματα να προσφέρουν δωρεάν μεζέδες και κρασί σε όλους τους επισκέπτες και τη δυνατή μουσική να δίνει το ρυθμό, ο χορός, το τραγούδι και το ξεφάντωμα συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Από τα Τσικνίσματα δεν έλλειπαν ούτε τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Αρκαλοχωρίου, που έψηναν και τσίκνιζαν στο χώρο του ΚΑΠΗ μαζί με δημότες και επισκέπτες, συμμετέχοντας στα Τσικνίσματα που διοργανώθηκαν στο Αρκαλοχώρι.

Στο Καστέλλι, οι ψησταριές είχαν στηθεί από νωρίς το πρωί με τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Καστελλίου να ψήνουν και να τσικνίζουν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μιχάλης Σάλλας», όπου δημότες και επισκέπτες γιόρτασαν μαζί τους.

\"\"

Το απόγευμα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καστελλίου ξεφάντωσαν με αποκριάτικες μελωδίες στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Καστέλλι.

Στο Θραψανό τα παιδικά χαμόγελα πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία, όπου το απόγευμα διοργανώθηκε μια μεγάλη αποκριάτικη γιορτή με πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά.

\"\"

Οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν, χόρεψαν και τραγούδησαν με την ψυχή τους με τους δημότες του Θραψανού να συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή. Παράλληλα οι ψησταριές στήθηκαν στην Πλατεία και οι Θραψανιώτες τσίκνισαν με τη συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook