Την ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση στην Τουρκία, που δοκιμάζεται από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, εξέφρασε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη γειτονική χώρα.

«Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά για την επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Νίκος Δένδιας. Η σημερινή του παρουσία δείχνει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στους Τούρκους.

Η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που επικοινώνησαν μετά τον σεισμό. Αμέσως έστειλαν σωστικά συνεργεία και αεροσκάφη με βοήθεια.

Ένας άλλος φίλος μας από την Ελλάδα, ο κ. Στυλιανίδης ήρθε και εκείνος (…). Πριν από λίγο επισκεφτήκαμε την αποστολή της ΕΜΑΚ προσπαθήσανε 7 μέρες, 24 ώρες και κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Παρακολουθήσαμε ότι μετά τη διάσωση της κάθε ζωής, του κάθε ανθρώπου, δεν χάρηκαν μόνο οι Έλληνες αλλά και όλοι οι Έλληνες. Οι σχέσεις καλής γειτονίας φαίνονται σε τέτοιες δύσκολες μέρες. Και το 1999 σε έναν μήνα και οι δύο χώρες είχαν πληγεί από σεισμούς. πρώτα έτρεξε η Ελλάδα και μετά πήγαμε εμείς.

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον κ. Δένδια, την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook