Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις της έκτακτης συνέλευσής του Συλλόγου τους που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Όπως αναφέρουν με σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας

\”Η Ιεράπετρα, 4η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Κρήτης, ουσιαστικά έχει διαλυθεί απο πλευράς παροχής δημοσίων υπηρεσιών προς τους πολίτες της, με αποφάσεις που λαμβάνονται “εν μια νυχτί” χωρίς εμάς για εμάς\”.

\”Προ διημέρου υπέπεσε στην αντιληψή μας άγνωστης προέλευσης έγγραφο που μετατρέπει το Νοσοκομείο μας σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, μειώνοντας δραματικά τον αριθμό των γιατρών που θα υπηρετούν σ΄αυτό\”.

\”Με τον αριθμό γιατρών που το έγγραφο αυτό αναφέρει, νοσηλεία ασθενών δε θα είναι δυνατή, με ότι αυτό σημαίνει για τις ζωές μας.

Απαιτούμε να μάθουμε τον συντάκτη και την πορεία του συγκεκριμένου εγγράφου. Στις συνεχείς πιέσεις μας για την αναζήτηση της αλήθειας μας μεταφέρθηκαν καθυσηχαστικές τηλεφωνικές διαβεβαιώσεις παραγόντων του τόπου μας.

Εμείς όμως ανησυχούμε γιατί κάθε φορά που σε παρόμοιες καταστάσεις λαμβάναμε καθυσηχαστικές διαβεβαιώσεις γινόταν ακριβώς το αντίθετο. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε να μας ξεγελάσουν για άλλη μια φορά.

Είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε μια τέτοια εξέλιξη με κάθε τρόπο και με οποιοδήποτε κόστος απαιτείται, ώστε να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν υγεία και τη ζωή όλων μας\”.

Απαιτούμε:

• Άμεση γνωστοποίηση του οργανισμού λειτουργίας των νοσοκομείων του νομού που πρόκειται να ψηφιστεί.
• Την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων προσωπικού ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του.
• Την αύξηση του προϋπολογισμού στο νοσοκομείο μας.

Για όλα τα παραπάνω οι εργαζόμενοι κατέληξαν στις παρακάτω αποφάσεις

• Συνεργασία των Δ.Σ. των εργαζομένων του Νομού για κοινή δράση γιατί λόγω των περικοπών που προβλέπει το “Μνημόνιο” αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα.
• Ενημέρωση των φορέων της πόλης μας και της ευρύτερης κοινωνίας.
• Από κοινού επίσκεψη – διαμαρτυρία στα γραφεία της 7ης Υ.Π.Ε
• Κατάληψη στο ταμείο είσπραξης των 5 € του νοσοκομείου μας για τουλάχιστον μια εβδομάδα αρχής γενομένης από την Δευτέρα 20/02/2012.
• Διανομή έντυπου υλικού στους ασθενείς και τους επισκέπτες του νοσοκομείου μας.
• Να αποσταλεί το παρών ψήφισμα διαμαρτυρίας σε όλους τους αρμόδιους φορείς και να κοινοποιηθεί στα Μ.Μ.Ε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook