φωτο αρχείου

Απροστάτευτοι φαίνεται να είναι οι φοιτητές που μένουν στη φοιτητική εστία του πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα.

Τα ξημερώματα, περίπου στις 3.30, ξέσπασε φωτιά στον χώρο με αποτέλεσμα όλοι οι φοιτητές να μείνουν εκτός της εστίας μέχρι να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά που έφτασε κοντά σε δωμάτια. Οι φλόγες προκάλεσαν υλικές ζημιές καθώς κάηκαν κάποια έπιπλα και εξοπλισμός.

Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ξεσπά φωτιά στην εστία. Πριν από λίγους μήνες άγνωστοι είχαν εισβάλει στον χώρο και είχαν βάλει φωτιά με τους φοιτητές να σπεύδουν όπως όπως να τη σβήσουν πριν επεκταθεί στον υπόλοιπο χώρο ενώ λίγο καιρό νωρίτερα άγνωστοι είχαν ξαναμπεί στον χώρο προκαλώντας ζημιές.

Όπως φαίνεται, δεν υπάρχει καμία ασφάλεια και προστασία των φοιτητών μέσα στη φοιτητική εστία η οποία αποτελεί βορά στις διαθέσεις εξωπανεπιστημιακών που με μεγάλη ευκολία μπαίνουν σε αυτήν. Σύμφωνα με καταγγελία, ο χώρος των φοιτητικών εστιών δεν έχει ούτε κάμερες ασφαλείας, ούτε κάρτες ή κάποιο είδος ελεγχόμενης εισόδου, ώστε να εισέρχονται σε αυτόν μόνο οι φοιτητές και να μην έχουν πρόσβαση τρίτα άτομα άσχετα με τη φοιτητική εστία ή την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Οι φοιτητές μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, είχαν ενημερώσει την πρυτανεία με ηλεκτρονική επιστολή για το πρόβλημα που υπάρχει, χωρίς όμως να γίνει κάποια κίνηση για να ενισχυθεί η ασφάλεια του χώρου και πρωτίστως των ίδιων των φοιτητών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook