Το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο ΕΡΜΗΣ» εκφράζει την αγανάκτησή του για την μη επέκταση του ταμείου ανεργίας από τους 3 στους 5 μήνες, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό της Κυβέρνησης, την ώρα που χιλιάδες συνάδελφοί μας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές καθημερινές ανάγκες τους.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του σωματείου:

Η Διοίκηση του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο ΕΡΜΗΣ» κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι απορρίπτει το δίκαιο και χρόνιο αίτημα για επέκταση του ταμείου ανεργίας, αποφεύγοντας παράλληλα να απαντήσει και σε σχετικές ερωτήσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

Οι εποχικά εργαζόμενοι στον τομέα του Τουρισμού απολύθηκαν και θα πρέπει να ζήσουν μέχρι την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου του 2023 με 3 μήνες και 5 ημέρες από το ταμείο ανεργίας. Και ενώ η πρόταση τροπολογίας, που κατέθεσε στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ για την επέκταση της χρονικής διάρκειας του ταμείου ανεργίας αναφέρει τα προβλήματα που προκύπτουν στον οικονομικό προϋπολογισμό των εποχικών εργαζόμενων, η κυβέρνηση βρίσκει δικαιολογίες για να την απορρίψει.
Το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο ΕΡΜΗΣ» καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει το σοβαρό και δίκαιο αυτό αίτημα του κλάδου και απαιτεί:

  1. Την Επαναφορά του Ταμείου Ανεργίας στα προ μνημονιακών εποχής
  2. Την υποχρεωτική Τοπική ΣυλλογικήςΣύμβασης Εργασίας με όρους αμοιβής και εργασίας, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων
  3. Την Κήρυξη Γενικώς Υποχρεωτικές της Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που υπογράφονται
  4. Μέτρα κατά της ακρίβειας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook