Υλικά

6 φέτες μπέικον, σε κύβους
4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ
1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 1/2 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
3/4 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, κατεψυγμένο
1 3/4 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Βήμα 2
Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό, περίπου 6- 8 λεπτά. Στραγγίξτε το περιττό λίπος και μεταφέρετε το μπέικον σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το μπέικον, το αλεύρι, το τυρί, τον μαϊντανό, το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι, το αλάτι, τη σόδα και τη σκόνη σκόρδου.
Βήμα 4
Τρίψτε το βούτυρο χρησιμοποιώντας τις μεγάλες τρύπες ενός τρίφτη. Ανακατέψτε το στο μείγμα αλευριού.
Βήμα 5
Προσθέστε το βουτυρόγαλα και ανακατέψτε με λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Βήμα 6
Δουλεύοντας σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώστε τη ζύμη 3- 4 φορές μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο και κόψτε 14- 16 στρογγυλά κομμάτια χρησιμοποιώντας έναν κόφτη μπισκότων.
Βήμα 7
Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί και βάλτε τα στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Βήμα 8
Αφαιρέστε τα μπισκότα από το ψυγείο, τοποθετήστε τα στο φούρνο και ψήστε για 14- 17 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook