Πρόσφατα, η Mercedes παρουσίασε ένα νέο σύστημα ασφαλείας που αφορά τους πίσω επιβάτες και πρόκειται για έναν νέο τύπο έξυπνων ζωνών που ανεβάζουν το δείκτη ασφαλείας.

Οι νέες ενεργές ζώνες θα εφοδιάζονται στα ακριβά μοντέλα της Mercedes και είναι πιθανόν να τις δούμε στην παραγωγή στα μέσα του 2013. Αναλυτικά, οι ζώνες αποτελούνται από αρκετούς ηλεκτρονικούς μηχανισμούς που ενεργοποιούνται κατά το άνοιγμα των πίσω θυρών. Μόλις ο πίσω επιβάτης πάρει τη σωστή θέση στο κάθισμα, η ζώνη «αναδύεται» από την εσοχή της, ώστε να βοηθήσει/υπενθυμίσει τον επιβάτη να τη φορέσει, ενώ σε περίπτωση που είναι βράδυ, ενεργοποιείται και ο φωτισμός που κατευθύνει καλύτερα τον επιβάτη.

Όταν πια η ζώνη ασφαλιστεί, τότε με ένα ειδικό μοτεράκι τεντώνει σωστά τη ζώνη πάνω στο σώμα του επιβάτη, ώστε να το συγκρατήσει σωστά και να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής φίρμας, το πρώτο μοντέλο που θα διαθέτει τις νέες ενεργές πίσω ζώνες είναι πιθανόν να είναι η νέα S-Class.

\"http://www.autotriti.gr/jpg/autotriti/390/NEWS/gzwni172121.jpg\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook