Υλικά

  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 πορτοκάλι
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού ή χυμό από δύο πορτοκάλια
  • 3 μέτριες χρυσές ή κίτρινες πατάτες
  • 2 στελέχη φρέσκου δενδρολίβανου
  • 6 στελέχη φρέσκου θυμαριού
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2

Λιώστε το βούτυρο στη φωτιά και συνδυάστε το με το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατέψτε.

Βήμα 3

Ρίξτε το μισό από το μείγμα λιωμένου βουτύρου/χυμού πορτοκαλιού σε ένα πυρέξ και τοποθετήστε το κοτόπουλο. Περιχύστε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο μισό από το λιωμένο βούτυρο/χυμό πορτοκαλιού και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα.

Βήμα 4

Κόψτε τις πατάτες, τοποθετήστε τις γύρω από το κοτόπουλό σας και πασπαλίστε με δενδρολίβανο και θυμάρι.

Βήμα 5

Ψήστε για 1 έως 1 1/2 ώρα.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook