Σκληρή απάντηση σε πρόσφατο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας Bild, που διατύπωνε σαφείς υπαινιγμούς για σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του με την τρομοκρατία, έδωσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «9.84» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσίπρας είπε: «Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μεταφυσικού χαρακτήρα επιθέσεις… Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε επιθέσεις σαν αυτές που είδαμε στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας Bild, που ανέφερε προχθές ότι ο μεγάλος φόβος για την Ελλάδα είναι τα υψηλά ποσοστά της ριζοσπαστικής αριστεράς, η οποία, έλεγε, ριζοσπαστική αριστερά, είναι σχεδόν συνυφασμένη με την τρομοκρατία».

Τέτοιου είδους επιθέσεις, επιθέσεις λάσπης δε θα μείνουν αναπάντητες, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «θα λογοδοτήσουν όσοι επιτίθενται με αυτόν τον τρόπο».

Στην ερώτηση πώς ακριβώς θα απαντήσει, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «θα απαντήσουμε και στο θεσμικό και στο νομικό και στο πολιτικό πεδίο, με κάθε τρόπο, διότι ξέρουμε ότι αυτή η επίθεση θα ενταθεί».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη οτι στόχος αυτού του ετοιμόρροπου πολιτικού συστήματος είναι να οδηγήσει τους πολίτες στις εκλογές με κυρίαρχο δίλημμα μην ψηφίσετε Αριστερά, γιατί θα χάσετε τις δουλειές σας, τα σπίτια σας, τη ζωή σας. Βλέπουμε όμως, πρόσθεσε, ότι η ιστορία κάνει τερτίπια. Δεν πήραν οι κομμουνιστές και οι αριστεροί τα σπίτια μας, αλλά έρχονται αυτοί οι οποίοι απειλούν, και μετατρέπουν τους ιδιοκτήτες σε νοικάρηδες στα ίδια τους τα σπίτια μ\’ αυτά τα χαράτσια.

Για τις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι βρισκόμαστε σε μια επώδυνη φάση ανακατατάξεων και εξέφρασε την πίστη ότι θα αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία, με σχέδιο, με εναλλακτική πρόταση και κυρίως με πρόταση ενότητας δυνάμεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την πρότασή του για τη δημιουργία ενός συνασπισμού εξουσίας της Αριστεράς, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να προβάλει αυτή την πρόταση παρά, όπως είπε, τις αποθαρρυντικές απαντήσεις των ηγεσιών.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook