Συνεχίστηκε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής η εκδίκαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του Γιώργου Ξυλούρη από τον Μανώλη Καλομοίρη, τον Μάιο του 2020 στο εφετείο Χανίων.

Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα ύστερα από διακοπή που έλαβε χθες με καταθέσεις μαρτύρων από την πλευρά της υπεράσπισης.

Η δίκη πραγματοποιείται με ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Η κατάθεση της αδερφής του κατηγορουμένου

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης η μεγαλύτερη αδερφή του Μανώλη Καλομοίρη. Η μάρτυρας μίλησε για τον καλό χαρακτήρα του αδερφού της και το ήθος του. Παράλληλα έκανε λόγο για την ανατροφή και το κλίμα που επικρατούσε στο σπίτι τους όσο μεγάλωναν τονίζοντας ότι μεγάλωσαν σε ένα σπίτι που κυριαρχούσε ο πολιτισμός.

Στη συνέχεια η μάρτυρας αναφέρθηκε στη στενή σχέση που είχε ο κατηγορούμενος με τον πατέρα του αναφέροντας χαρακτηριστικά “ ήταν μια ψυχή σε δυο σώματα». Γενικότερα όπως κατέθεσε η μάρτυρες η οικογένεια διατηρούσε στενούς δεσμούς μεταξύ της και ιδιαίτερα ο κατηγορούμενος βοηθούσε και στήριζε την οικογένεια του και τον πατέρα του από μικρή ηλικία. Όση ώρα μιλούσε η μάρτυρας ο κατηγορούμενος την άκουγε βαθύτατα συγκινημένος.

Για τον χαρακτήρα του Γιώργου Ξυλούρη η μάρτυρας έκανε λόγο για μια ακραία προσωπικότητα που είχε στη κατοχή του και έκανε χρήση όπλων ενώ δεν ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός. Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι οι δυο οικογένειες είχαν τυπικές σχέσεις.
Η μάρτυρας κατά την διάρκεια της καταθέσεις της ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας της φοβόταν τον Γιώργο Ξυλούρη και είχε απευθυνθεί σε δικηγόρο ζητώντας νομικές συμβουλές.

Καταθέσεις μαρτύρων

Στη σημερινή διαδικασία πέρα από την κατάθεση της αδερφής του Μανώλη Καλομοίρη κατέθεσε ένας μάρτυρας που μίλησε για το ήθος και τον χαρακτήρα του κατηγορουμένου και την κοινωνική και φιλανθρωπική δράση παραθέτοντας έναν συγκεκριμένο περιστατικό.

Στον καλό χαρακτήρα του κατηγορουμένου αναφέρθηκε ένας ακόμα μάρτυρας τονίζοντας ότι « είναι ένα παιδί που είχε μόνο φίλους στου Ηράκλειο. Όλοι τον αγαπούσαν». Παράλληλα ο μάρτυρας αναφέρθηκε στο δέσιμο της οικογένειας Καλομοίρη και στην υπερβολική αγάπη.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο ο προπονητής του Μανώλη Καλομοίρη. Κατα την κατάθεση του μίλησε για τον χαρακτήρα του κατηγορούμενου που όπως ανέφερε τον γνωρίζει από 15 ετών που μετακόμισε στο Ηράκλειο και γράφτηκε στο γυμναστήριο του. Παράλληλα αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος πολύ γρήγορα ενσωματώθηκε στο σωματείο, είχε καλές σχέσεις με όλους και αργότερα το 2015 το ανάλαβε καθώς ο μάρτυρας πολιτεύτηκε. Επιπλέον ο μάρτυρας στη κατάθεση του αναφέρθηκε πολλές φορές στον ορισμό της αυτοσυγκράτησης και στη συσχέτιση της με το συγκεκριμένο άθλημα τονίζοντας ότι ο κατηγορούμενος την κατείχε και την είχε διδαχτεί και ήταν κορυφαίος αθλητής στο άθλημα του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook