Την χρηματοδότηση επιχείρησης αποναρκοθέτησης στην περιοχή του Γκόσπιτς, στην κεντρική Κροατία, ανέλαβε η διάσημη ηθοποιός του Χόλυγουντ Αντζελίνα Τζολί.

Σύμφωνα με τα κροατικά ΜΜΕ, μετά την πρεμιέρα στο Ζάγκρεμπ της ταινίας «Στη χώρα του αίματος και του μελιού», που φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή της Αντζελίνα Τζολί, γνωστοποιήθηκε ότι η ηθοποιός θα διαθέσει πόρους στην επαρχία Λίκα-Σένι για σχέδιο αποναρκοθέτησης στην περιοχή Λίτσκι Οσικ, κοντά στην πόλη Γκόσπιτς.

Σύμφωνα με την πύλη στο διαδίκτυο Tportal.hr, εκπρόσωποι του ιδρύματος «Κροατία χωρίς νάρκες» παρουσίασαν στη διάσημη ηθοποιό πρόγραμμα επιμόρφωσης μαθητών δημοτικού σχολείου στο Κάσταβ που έχει στόχο την ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των παιδιών που δεν ζουν περιτριγυρισμένα από ύποπτες για νάρκες περιοχές προς τα παιδιά που ζουν σε άλλες επαρχίες και μεγαλώνουν με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η Αντζελίνα Τζολί θέλησε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα που έχει στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων ως βοήθεια προς τα παιδιά.

«Πιθανότατα δεν είναι η μοναδική δράση στην οποία θα συμμετάσχει η Αντζελίνα Τζολί, η οποία με πρωτοβουλία της προεδρίας της Κροατίας συναντήθηκε με εκπροσώπους και άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων» είπε εκπρόσωπος του ιδρύματος.

Οι επαρχίες Λίκα-Σένι, Οσιεκ - Μπαράνια και Σίσακ - Μοσλάβινα στην Κροατία έχουν τις μεγαλύτερες εκτάσεις με νάρκες. Οι ύποπτες για νάρκες περιοχές καλύπτουν έκταση 151 τετραγωνικών χιλιομέτρων.