Διεθνή σύμβαση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της συλλογής φόρων υπέγραψε την Τετάρτη η Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη.

«Σε μια στιγμή κατά την οποία η Ελλάδα επιδιώκει την ανάταξη της οικονομίας της με τη βοήθεια του νέου οικονομικού πακέτου που ενέκριναν οι χώρες της ευρωζώνης και άλλοι ομολογιούχοι, η υπογραφή της σύμβασης θα επιτρέψει στην ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί στενότερα με άλλες κυβερνήσεις για την καταπολέμηση της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής», αναφέρει ο ΟΟΣΑ.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχέλ Γκουρία, αναφερόμενος στην υπογραφή της σύμβασης είπε ότι «αυτή βοηθά τις προσπάθειες της Ελλάδας να αποκαταστήσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της μεγεθών».

Ο μεξικανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «η σύμβαση θα βοηθήσει επίσης την Ελλάδα να βελτιώσει το σύστημα συλλογής φόρων στο εσωτερικό της χώρας και να αναζητήσει διαφυγόντα εξ αιτίας της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής φορολογικά έσοδα».

Στη σύμβαση μετέχουν άλλες 14 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και επίσης οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Ρωσία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook