φωτο: Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου

Τις επόμενες εξορμήσεις του και το πρόγραμμά τους κάνει γνωστές ο Ορειβατικό Σύλλογος Αγίου Νικολάου.

Όπως αναφέρει στις ανακοινώσεις του:

Κυριακή 12 ΜαρτίουΚριτσά

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει την Κυριακή 12 Μαρτίου, για τα μέλη του και όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη, κυκλική πεζοπορία κοντά στην ανεξερεύνητη Κριτσά. Θα ξεκινήσουμε από την Παναγία τη ‘Φλερμ ‘(Φιλέρημο). Θα προχωρήσουμε προς τον Μεγάλο Πεύκο της Μαμούναινας, ένα μνημείο της φύσης, που κυριαρχεί στον κάμπο της Κριτσάς και θα κατευθυνθούμε στην περιοχή Κλεισίδια στο δρόμο προς Λατώ, για να περάσουμε απ’ το Βορθί, μια εντυπωσιακή καταβόθρα με διάμετρο 800 μέτρα στην πίσω πλευρά του Θύλακα. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στα σοκάκια της Κριτσάς και στο Ναό του Αφέντη Χριστού του 12ου αιώνα. Έπειτα θα κάνουμε μια στάση στο Συνεταιρισμό Γυναικών για μία παραδοσιακή μυζηθρόπιτα. Μετά θα επισκεφθούμε το Μουσείο Βοτάνων «Ροδάνθη» του φίλου μαραθωνοδρόμου και φυσιοδίφη, Γιώργου Αφορδακού, για μια σύντομη ξενάγηση. Έπειτα θα περάσουμε από το Κεφαλόβρυσο, την κύρια βρύση του χωριού, και θα κατευθυνθούμε στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο, παλιό μοναστήρι. Τέλος θα πάρουμε την κορυφογραμμή με ωραία θέα στο χωριό, ώσπου να καταλήξουμε στην αφετηρία μας.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 16 χιλ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ώρες χωρίς τις στάσεις

ΑΡΧΗΓΟΣ: Γιώργος Πόθος(6942410014)

Β.Δ.: 1

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: την Κυριακή το πρωί στις 8.00π.μ. από τον Άγιο Νικόλαο (Κ. Καραμανλή 23, μπροστά από S/M ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ) με ΙΧ.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου

φωτο: Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου

Σαββατοκύριακο 18-19 στην επαρχία Αποκόρωνα

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου μια διήμερη εξόρμηση στην επαρχία Αποκορώνου Χανίων με δύο πεζοπορίες φυσιολατρικού, πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. Το πρόγραμμα σε γενικές γραμμές έχει ως εξής:

Σάββατο 18 Μαρτίου: Αρχαιολογικός Χώρος Άπτερας – Παλιόκαστρο (Κουλές) Άπτερας -Στύλος: 8-10 χιλιόμετρα, 4 ώρες χωρίς τις στάσεις. Βραδινή βόλτα στο Ρέθυμνο. Διαμονή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια κοντά στο Ρέθυμνο.

Κυριακή 19 Μαρτίου: Ορεινή πορεία από Λεκανοπέδιο Κράπης Σφακίων ως την φυσική λίμνη Κουρνά, 10 χιλιόμετρα, 5 ώρες πορεία.

Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με λεωφορείο (mini bus), ως εκ τούτου οι θέσεις θα είναι περιορισμένες. Όσοι δεν δηλώσουν νωρίς, θα έρθουν με τα αυτοκίνητά τους. Οπωσδήποτε πρέπει να δηλωθεί η συμμετοχή και να δοθεί μια προκαταβολή (30€) εγκαίρως και το αργότερο ως την Τρίτη 14 Μαρτίου το απόγευμα, ώστε να ρυθμίσουμε τις θέσεις και τα δωμάτια. Εκτιμώμενο κόστος:50-60 ευρώ (λεωφορείο + διαμονή σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: το Σάββατο το πρωί στις 8.00π.μ. από τον Άγιο Νικόλαο (Κ. Καραμανλή 23, μπροστά από S/M ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ).

ΑΡΧΗΓΟΣ: Στεφανία Παπαδάκη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Μαρία Μετζογιαννάκη (6973363701) – Γιάννης Πάγκαλος (28410 28173), απογευματινές ώρες.

Περισσότερες πληροφορίες στο blog του Συλλόγου: https://orsian.blogspot.com/p/translation-below-18-19.html

φωτο: Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου
φωτο: Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook