eurokinissi/Λεωνίδας Τζεκας

Ειδικότερα, αν και οι έρευνες στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση, όπως έχει αναφέρει και στην παραγγελία του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα και αναμένεται ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες ή και ώρες να ασκηθούν νέες διώξεις.

Θα αφορούν ειδικότερα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται ο δημοσιογράφος του Open Άρης Κουτσιούκης, πρόκειται για τον επιθεωρητή που όρισε τον 59χρονο σταθμάρχη ως μοναδικό σταθμάρχη της βάρδιας και ήταν το πέμπτο συνεχόμενο βράδυ που εργαζόταν.

Δεν έχει βρεθεί συνομιλία του σταθμάρχη με τον μηχανοδηγό

Μάλιστα, προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί ακόμη συνομιλία μεταξύ του σταθμάρχη και του μηχανοδηγού στα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αρχές έως τώρα.

Για τον παραπάνω λόγο έχει κατασχεθεί το τηλέφωνο του σταθμάρχη και ερευνάται εάν υπήρξε κάποια επικοινωνία τηλεφωνική ή κάποια προσπάθεια.

Την Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει και η Ολομέλεια των Εφετών Λάρισας προκειμένου να ορίσει εφέτη ή ανακριτή.

Τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση – Στο «φως» νέο βίντεο-ντοκουμέντο

Την ίδια ώρα, τις ανατριχιαστικές στιγμές που έζησε στο μοιραίο Intercity 62, περιγράφει ένας άνδρας που επέζησε του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Ο ίδιος, μάλιστα, κατέγραψε και τις στιγμές του εφιάλτη.

Ο Αρσλάν, βγήκε από το 5ο βαγόνι, από ένα σπασμένο τζάμι και κατευθύνθηκε αμέσως στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά.

Στο ανατριχιαστικό βίντεο που τράβηξε λίγο μετά τη σύγκρουση, φαίνεται η φωτιά που έχουν πάρει τα βαγόνια και οι άνθρωποι φωνάζουν και προσπαθούν να βγουν από το τρένο.

Στο βίντεο ακούγεται ένας άλλος επιζών να καλεί με το κινητό του, συγγενή του, και να του λέει ότι δεν ξέρει τι έχει συμβεί, ζητά βοήθεια αλλά και να καλέσουν την πυροσβεστική.

«Πήγα 3 μέρες Αθήνα για βόλτα και γύρισα στη Θεσσαλονίκη. Μετά την Λάρισα έγινε το τρακάρισμα. Είδα παράθυρα σπασμένα και βγήκα έξω και δεν μπορούσα να κατέβω κάτω. Ξαναμπήκα μέσα και μετά άνοιξαν οι πόρτες και βγήκα. Βοήθησα έναν κύριο που έπεσε 3 φορές κάτω και τον έβγαλα έξω», είπε αρχικά, μιλώντας στο Mega.

«Έπειτα πήγα μπροστά που είχε φωτιά, αλλά δεν μπορούσα να πλησιάσω γιατί ήταν ψηλά πάνω. Ήταν όλα τα βαγόνια τα μπροστά με φωτιά και είχαν αίματα όλα τα παιδιά. Ήρθε και η αστυνομία και η πυροσβεστική. Ήταν πολύ ψηλά δεν μπορούσες να ανέβεις πάνω», πρόσθεσε.

«Δεν κράτησαν τα στοιχεία μου όταν πήγα με πούλμαν στη Θεσσαλονίκη. Χτύπησα λίγο το χέρι μου, είμαι καλά. Πήγα στο φαρμακείο μόνο και πήρα κάτι χάπια, δεν χτύπησα πολύ», κατέληξε ο Αρσλάν.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook