Είτε θέλετε να χάσετε 10 κιλά για ένα συγκεκριμένο γεγονός της ζωής σας, είτε απλά θέλετε να μπείτε σε φόρμα, παρακάτω θα βρείτε έξι αποτελεσματικά μυστικά διατροφής για να θέσετε νέους στόχους για την Άνοιξη.

Με μερικές μικρές αλλαγές στην πρωινή σας ρουτίνα και στην κουζίνα, θα είστε σε καλό δρόμο για την επιτυχία της απώλειας βάρους!

Αυξήστε την ποσότητα της πρωτεΐνης που περιλαμβάνετε στα γεύματα

Αν θέλετε να χάσετε 5 κιλά, ήρθε η ώρα να αυξήσετε την ποσότητα πρωτεΐνης που καταναλώνετε στα γεύματά σας. Σύμφωνα με τις The Nutrition Twins® -Tammy Lakatos Shames και Lyssie Lakatos, διαιτολόγους-διατροφολόγους, προσωπικούς γυμναστές (CFT) και κορυφαίους ειδικούς στην υγιεινή διαβίωση-, η πρωτεΐνη είναι ο βασιλιάς αν θέλετε να μείνετε χορτάτοι και να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής.

«Η πρωτεΐνη σας κρατάει ικανοποιημένους, ώστε να μην καταλήγετε να τρώτε υπερβολικά αργότερα», λένε οι The Nutrition Twins® στο eatthis.com. «Διατηρεί, επίσης, σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, ώστε να μην έχετε ενεργειακά υψηλά επίπεδα που ακολουθούνται από συντριβές, οι οποίες δίνουν σήμα στον εγκέφαλό σας να πάρει ένα γρήγορο pick-me-up όπως η ζάχαρη! Στοχεύστε σε τουλάχιστον 20 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά γεύμα».

Ασκηθείτε το πρωί

Οι δίδυμες της διατροφής λένε στο Eat This, Not That! «Ενώ υπάρχουν ανάμεικτες έρευνες σχετικά με το αν αυτό πραγματικά σας βοηθά να κάψετε περισσότερες θερμίδες, η αλήθεια είναι ότι αν ασκείστε πρωί πρωί, υπάρχουν λιγότερα πράγματα (και λιγότερες δικαιολογίες!) που μπορούν να εμποδίσουν την προπόνησή σας».

Γι’ αυτό ξεκινήστε την ημέρα σας με μια πρωινή συνεδρία γιόγκα, σηκώστε μερικά βάρη ή βγείτε στην έξω για ένα αναζωογονητικό τρέξιμο. Ακόμα κι αν έχετε σταθερές προθέσεις να αφιερώσετε λίγο χρόνο για γυμναστική αργότερα, μερικές φορές, τα σχέδια αυτά εκτροχιάζονται από την τρέλα της ημέρας.

Απολαύστε τα λαχανικά σας πριν από τα γεύματα

Η κατανάλωση των λαχανικών σας πριν από μεγαλύτερα γεύματα μπορεί να περιορίσει την όρεξή σας με λίγες θερμίδες και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. «Θα είστε σε θέση να πάρετε μια ορθολογική απόφαση για το τι θα φάτε», εξηγούν οι The Nutrition Twins®. «Θα φάτε λιγότερα από τα βαριά είδη στο γεύμα και θα πάρετε φυτικές ίνες, φυτοθρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Το κλειδί είναι να μην προσθέτετε στα λαχανικά βούτυρο, λάδι ή σάλτσες με πολλές θερμίδες».

Κρατήστε ημερολόγιο διατροφής

Το να παρακολουθείτε όλα όσα τρώτε είναι το κλειδί για την υποστήριξη των προσπαθειών σας για απώλεια βάρους. Επιπλέον, έχοντας τα πάντα καταγεγραμμένα θα σας κρατήσει στο σωστό δρόμο.

«Δεν θα ξεχάσετε ότι φάγατε την ποσότητα σοκολάτας για την ημέρα, αν αυτό καταγράφεται στο ημερολόγιο διατροφής σας», λένε οι The Nutrition Twins®. «Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που καταγράφουν τι τρώνε χάνουν διπλάσιο βάρος από εκείνους που δεν το κάνουν».

Προσθέστε γεύση στα γεύματα με λεμόνι ή λάιμ

Η προσθήκη λίγου ξύσματος στα γεύματά σας με φρέσκο λεμόνι ή λάιμ μπορεί να τα κάνει ιδιαίτερα νόστιμα και γευστικά. «Αυτά τα εσπεριδοειδή βοηθούν στην ανάδειξη της γεύσης σε όλα τα τρόφιμα και κάνουν θαύματα στη σαλάτα, τα θαλασσινά, το ψάρι, το κοτόπουλο και πολλά άλλα. Είναι ένα από τα πιο γευστικά κόλπα που χρησιμοποιούν πολλοί κορυφαίοι σεφ για να αντικαταστήσουν το αλάτι και τα καρυκεύματα με πολλές θερμίδες, ενώ παράλληλα προσφέρουν πλούσια σε αντιοξειδωτικά, πρακτικά χωρίς θερμίδες γεύση», εξηγούν οι The Nutrition Twins®.

Αφήστε τις τέσσερις τελευταίες μπουκιές για κάθε γεύμα

Ξεφορτωθείτε τις τέσσερις τελευταίες μπουκιές κάθε γεύματος. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εξοικονομήσετε περίπου 100 θερμίδες για κάθε γεύμα ή σνακ που καταναλώνετε, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων κατά 400 θερμίδες την ημέρα. «Αυτό θα σας φανεί ελάχιστο, αλλά μόνο από αυτή την αλλαγή θα χάσετε σχεδόν ένα κιλό την εβδομάδα», εξηγούν οι The Nutrition Twins®.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook