Η Eurobank, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού οικοσυστήματος, υλοποιεί για13η διαδοχική χρονιά το Πρόγραμμα Business Banking Τουρισμός («Πρόγραμμα»), που παρουσιάστηκε σε επιχειρηματίες του κλάδου σε εκδήλωση που διοργανώθηκε τη Δευτέρα, 27.03. 2023, στο ξενοδοχείο Samaria, στα Χανιά. Το Πρόγραμμα, που έχει υποστηρίξει έως σήμερα περισσότερες από 52.000 επιχειρήσεις, προσφέρει φέτος νέα προνόμια και ανταγωνιστικές, αναβαθμισμένες λύσεις τραπεζικών προϊόντων & υπηρεσιών, καθώς και λοιπών υπηρεσιών που παρέχονται μέσω συνεργειών στο πλαίσιο ενός δυναμικού δικτύου συνεργατών, προς όλες τις τουριστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, και όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των νησιωτικών περιοχών της, αλλά και της Χαλκιδικής.

Περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι επιχειρήσεων από τa Xανιά και την ευρύτερη περιοχή, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, από στελέχη της Eurobank, για την ολιστική υποστήριξη που παρέχει το Business Banking Τουρισμός. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι νέες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Τράπεζα με πρωτοποριακές λύσεις, όπως το ανταγωνιστικό χρηματοδοτικό εργαλείο με προνομιακό επιτόκιο POS Cash Advance, αλλά και το Eurobank Ανάπτυξη,που υποστηρίζει επιχειρήσεις οι οποίες επενδύουν στο πλαίσιο των αναπτυξιακών προγραμμάτων της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027. Με δεδομένη την ανάκαμψη που σημειώνει η τουριστική βιομηχανία, στόχος της αναβαθμισμένης στρατηγικής της Eurobank, είναι να ενισχύσει τη δυναμική του τουριστικού κλάδου να παράγει αξία για την οικονομία, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να απαντήσουν σε πέντε (5) μεγάλες προκλήσεις: Τη διατήρηση της ανθεκτικότητάς τους σε συνθήκες κρίσεις μέσω νέων επιχειρηματικών μοντέλων, την ψηφιακή τους μετάβαση, τις βιώσιμες παρεμβάσεις για τον περιορισμό του ενεργειακού κόστους, την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό και την αύξηση αναβαθμισμένων και ασφαλών υποδομών.

Το ολιστικό πλάνο της Eurobank, για την ενίσχυση του τουριστικού οικοσυστήματος, παρουσίασε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής & επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Retail Business Banking της Eurobank, κ. Δημήτρης Οικονόμου, ο οποίος, κατά την ομιλία του, τόνισε ότι η Τράπεζα βρίσκεται σταθερά και με συνέπεια δίπλα στους επιχειρηματίες αναγνωρίζοντας τις ανάγκες τους. Τους επιχειρηματίες που παρακολούθησαν την παρουσίαση υποδέχτηκαν, εκ μέρους της Τράπεζας, ο επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Κρήτης και Νήσων,κ. Νικόλαος Φραγκιαδάκης, και ο Διευθυντής Περιφερειακής Αγοράς Χανίων & Ρεθύμνου, κ. Δημήτρης Δούβρης, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο επίτιμος πρόξενος Σλοβακίας, κ. Σταύρος Πατεράκης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Παντελής Πετσετάκης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, κ. Εμμανουήλ Σταματάκης και ο Ταμίας της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, κ. Μιχαήλ Κυριακάκης.

Τις ευκαιρίες που έχουν οι επιχειρήσεις να αναβαθμιστούν, μέσα από την αξιοποίηση των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων καθώς και της υποστήριξης που παρέχει η Τράπεζα μέσω της πρωτοβουλίας Eurobank Ανάπτυξη, προς τους πελάτες της, καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027, παρουσίασε ο κ. Γιώργος Καρακατσάνης, επικεφαλής της μονάδας Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Στρατηγικών συνεργασιών του Retail Business Banking της Eurobank,ενώ οκ. Φώτης Μπακογιάννης, Βοηθός Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας και επικεφαλής Τομέα Στρατηγικού Σχεδιασμού & Εμπορικής Ανάπτυξης Retail Business Banking, απάντησε τις ερωτήσεις του κοινού. Τέλος, ο κ. Αντώνης Τραϊφόρος, Sales Μanager της Praktiker Hellas, αναφέρθηκε στις λύσεις της Praktiker για τουριστικές επιχειρήσεις.

Business Banking Τουρισμός | Λύσεις σε 3 άξονες

Το Business Banking Τουρισμός στηρίζει σφαιρικά το επιχειρηματικό «οικοσύστημα» του ελληνικού τουρισμού, προσφέροντας προϊόντα και τραπεζικές υπηρεσίες, καθώς και λοιπές υπηρεσίες που παρέχονται από τρίτες εταιρείες, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεων σε περιβάλλον υψηλού ανταγωνισμού και μεταβαλλόμενων προκλήσεων. Το αναβαθμισμένο Πρόγραμμα προσφέρει ανταγωνιστικά προνόμια και λύσεις σε τρεις (3) άξονες:

  • Προγράμματα ενίσχυσης της ρευστότητας.
    • Προνομιακά επιτόκια στις καταθέσεις και λύσεις για τις καθημερινές συναλλαγές των επιχειρήσεων, διευκόλυνση των εισπράξεων και πληρωμών, αξιοποιώντας σύγχρονα android POS τερματικά για τον φυσικό  χώρο των επιχειρήσεων και ηλεκτρονικές υπηρεσίες της εταιρείας Worldline Greece, όπως το Smart POS και το Payment Link. Επιπρόσθετα, με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα POS Cash Advance οι επιχειρήσεις μπορούν, να μετατρέψουν το POS τους σε χρηματοδοτικό εργαλείο με προνομιακό επιτόκιο, για τις ανάγκες τους σε κεφάλαιο κίνησης, ανάλογα με το ύψος των συναλλαγών που διενεργούνται μέσω του POS τους.
    • Ανταγωνιστικές τιμολογήσεις, που συνάδουν και με τις ανάγκες των επιχειρήσεων,με στόχο την αντιμετώπιση παραγόντων, όπως η αύξηση του κόστους πρώτων υλών και της ενέργειας.
    • Ολοκληρωμένες λύσεις για την κάλυψη λειτουργικών κινδύνων μέσω ασφαλιστικών προγραμμάτων, σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία Eurolife FFH ΑΕΓΑ, και προνομιακές λύσεις για τη μισθοδοσία του προσωπικού των επιχειρήσεων.
  • Αξιοποίηση Αναπτυξιακών Προγραμμάτων μέσω τουEurobank Ανάπτυξη, του πλαισίου υπηρεσιών υποστήριξης των επιχειρήσεων, σε όλα τα στάδια συμμετοχής τους σε Αναπτυξιακά Προγράμματα.
  • Στήριξη για την αναβάθμιση των επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους με μία σειρά υπηρεσιών από τρίτες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά.

Η Eurobank ενθαρρύνει την ανάπτυξη συνεργειών εντός του τουριστικού οικοσυστήματος καθώς οι επιχειρήσεις λαμβάνουν πρόσβαση σε υπηρεσίες, με προνομιακούς όρους, από εξειδικευμένους συμβούλους της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς στους εξής τομείς:

  • Ψηφιακή Αναβάθμιση,
  • Επιχειρησιακή ευφυΐα,
  • Περιβάλλον & Αειφορία,
  • Εξοπλισμός.

Η εκδήλωση στa Χανιά εντάσσεται στο πλαίσιο μίας σειράς ενημερωτικών δράσεων σε έξι (6) περιοχές της χώρας. Προηγήθηκαν εκδηλώσεις στην Αθήνα (20.03.2023) και στην Θεσσαλονίκη (22.03.23). Εντός Απριλίου ενημερωτικές δράσεις προγραμματίζονται στην Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο και τη Ρόδο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Business Banking Τουρισμός μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook