Με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη τροποποιείται η απόφαση του υπουργού Υποδομών για τα Δικαστικά μέγαρα στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα από την απόφαση που ανέφερε «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Ηρακλείου και Χανίων και ανακατασκευή Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου και Συντήρηση και Διαχείριση Αυτών μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.» αφαιρείται το Δικαστικό μέγαρο Χανίων και πλέον θα έχει τον τίτλο «Ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου και ανακατασκευή Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου και Συντήρηση και Διαχείριση Αυτών μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.».

Η εξέλιξη αυτή είναι κάτι που είχε προαναγγείλει ο κ. Καραγιάννης μετά την εμπλοκή η οποία είχε υπάρξει σε ότι αφορά στο νέο Δικαστικό μέγαρο Χανίων, καθώς το υπουργείο προτείνει την ανέγερση νέου στον χώρο του παλαιού ψυχιατρείου, αλλά ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων ζητά την ανακατασκευή και παραμονή στο υπάρχον.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο, ο κ. Καραγιάννης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου, έκανε γνωστό ότι «κατόπιν των συνεννοήσεων που έγιναν με τις αρμόδιες τοπικές αρχές των Χανίων κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου, αλλά και με το επισπεύδον Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκρίθηκε η λύση της δημοπράτησης των δύο Δικαστικών Μεγάρων Ηρακλείου και Ρεθύμνου σε πρώτο χρόνο και σε δεύτερο χρόνο μετά και την τεχνική ωρίμανση του φακέλου του, η δημοπράτηση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Χανίων».

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, έκανε γνωστό ότι «η λύση αυτή θα προχωρήσει άμεσα υποβάλλοντας τροποποιημένη αίτηση υπαγωγής στη Διυπουργική ΣΔΙΤ και μέχρι το τέλος του Α’ τριμήνου του 2023 το έργο θα έχει δημοπρατηθεί».

Δείτε εδώ την τελευταία απόφαση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook