Φωτογραφία από Thành Đạt Trần από το Pixabay

Παρόλο που ο άνθρωπος προσπαθούσε ανέκαθεν να δημιουργήσει αντικείμενα με γνώμονα το προσεγμένο design ή να κάνει αυτά που ήδη είχε πιο ωραία, τον τελευταίο περίπου αιώνα έχουν γίνει άλματα στον συνεχώς μεταβαλλόμενο τομέα του design. Πάμε να δούμε μερικά σύγχρονα και μη αντικείμενα που ξεχωρίζουν για το design τους!

Είδη σπιτιού και κουζίνας

Ο χώρος του σπιτιού αποτελεί ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για αμέτρητες εταιρείες και δημιουργούς. Είναι ένας λευκός καμβάς, ο οποίος προσφέρει πολλές ευκαιρίες για δημιουργικές παρεμβάσεις!

Η κουζίνα, για παράδειγμα, είναι ιδανικός μέρος για να συνδυαστούν η λειτουργικότητα με το πρωτοποριακό design. Σίγουρα, ο βασικός σκοπός της είναι να είναι πρακτική και να διευκολύνει όσο το περισσότερο γίνεται την προετοιμασία γευμάτων, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για όμορφα έπιπλα και συσκευές.

Τα πολυτελή έπιπλα της Gruppo Cucine, οι καφετιέρες της Nespresso, τα χαρακτηριστικά χρωματιστά ψυγεία της Smeg, και οι κομψές ηλεκτρικές συσκευές της Bosch έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται μια κουζίνα, προσφέροντας μοντέρνα έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές, οι οποίες συνδυάζουν τον αξεπέραστο σχεδιασμό με τη λειτουργικότητα. Άλλωστε, ο καλαίσθητος εξοπλισμός κουζίνας μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα και σαν διακοσμητικό στοιχείο!

Τεχνολογικά gadget

Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας τις τελευταίες δεκαετίες δε φέρνει μόνο νέες, πιο εξελιγμένες συσκευές συνεχώς, αλλά και gadget με όλο και πιο πρωτότυπο -πολλές φορές και φουτουριστικό- design.

Πρωτοπόρος στον τομέα της τεχνολογίας είναι αναμφισβήτητα η Apple, η οποία έφερε την αλλαγή με το minimal σχεδιασμό των συσκευών της. Από το θρυλικό Ipod και το MacBook Pro, μέχρι το must-have Iphone και το Smartwatch, κάθε προϊόν της Apple είναι σχεδιασμένο ώστε να αντιπροσωπεύει το χαρακτηριστικό industrial design της εταιρείας, στο οποίο κυριαρχούν οι καθαρές γραμμές και η απλότητα!

Φυσικά, η Apple δεν είναι η μόνη εταιρεία τεχνολογίας της οποίας τα προϊόντα ξεχωρίζουν για το design τους. Η Samsung είναι άλλη μια εταιρία που τα τελευταία χρόνια δημιουργεί πανέμορφα gadgets, συνδυάζοντας λειτουργικότητα, χρώμα και εργονομία!

Ρούχα και αξεσουάρ

Η μόδα είναι ένας τομέας αστείρευτης δημιουργικότητας και πρωτοπορίας εδώ και πολλούς αιώνες. Επίσης, αλλάζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς, με νέα trends να κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους, αντικαθιστώντας τα παλιά. Βέβαια, όσα καινούργια trends κι αν κυκλοφορήσουν, το κλασικό παραμένει πάντα στη μόδα -γι’αυτό άλλωστε υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση για vintage ρούχα και αξεσουάρ!

Υπάρχουν κάποια κομμάτια, τα οποία ξεχώρισαν για το μοναδικό τους design όταν πρωτοβγήκαν στην αγορά, όμως παραμένουν πολυπόθητα μέχρι σήμερα. Μερικά από αυτά είναι η τσάντα Birkin του οίκου Hermès, το τζιν παντελόνι 501s της Levi’s, τα γοβάκια Jimmy Choo, τα σετ φόρμας Juicy Couture, και η διαχρονική καμπαρντίνα Burberry. 

Οι μεγάλοι οίκοι όμως δεν έχουν περιοριστεί στα ρούχα και τα αξεσουάρ -έχουν μπει και στη βιομηχανία της αρωματοποιίας, κυκλοφορώντας αρώματα που ξεχωρίζουν όχι μόνο για τις σαγηνευτικές νότες τους, αλλά και για τις υπέροχες συσκευασίες τους. Μερικά από τα αρώματα που έχουν ξεχωρίσει μέσα στο χρόνια για το design των μπουκαλιών τους είναι Rose D’Arabie του οίκου Armani, το Miss Dior και το J’Adore του οίκου Dior, το Good Girl της Carolina Herrera, το Daisy Love του Marc Jacobs, το Angel Nova του Mugler, και το Viva La Juicy της Juicy Couture.

Όταν η καλαισθησία και το πρωτότυπο design σχεδιάζονται με τη λειτουργικότητα, το αποτέλεσμα είναι απλά μοναδικό! Οπότε, την επόμενη φορά που θα θέλετε να αγοράσετε κάτι, κάντε το με γνώμονα όχι μόνο τη χρηστική, αλλά και την αισθητική αξία που έχει για εσάς!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook