Tην κατασκευή έργων, συνολικού προϋπολογισμού 968.594 Ευρώ, που αφορούν στην αντιμετώπιση προβλημάτων σε τμήματα του δρόμου «Ρέθυμνο – Αρκάδι – Σχολή Ασωμάτων» και βραχοπτώσεων στο οδικό τμήμα «Σταυρός – Μπαλί» ενέκρινε στην πρόσφατη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης.

Σύμφωνα με την περιγραφή του έργου προβλέπεται να γίνει διαμόρφωση τμήματος της επαρχιακής οδού 22 (Πλατανές – Κυριάννα – Ιερά Μονή Αρκαδίου – Σχολή Ασωμάτων) στην συμβολή της με την Δημοτική Οδό προς Χάρκια με κατασκευή αντιστηρίξεων, σύμφωνα με μελέτη για την ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών. Επίσης στην επαρχιακή οδό 27 (Μελιδόνι – Εξάντη – Μπαλί) στο τμήμα «Σταυρός – Μπαλί» θα κατασκευαστεί προστασία με μεταλλικά πλέγματα σε τμήματα στα οποία θα έχει προηγηθεί αφαίρεση επισφαλών βραχωδών όγκων. Σημειώνεται ότι σε όλες τις παραπάνω επαρχιακές οδούς θα κατασκευαστούν λιθοπληρώσεις, ασφαλτικά και διαγραμμίσεις.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

« Με μια μεγάλη εργολαβία, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ρεθύμνης, ύψους 968.594 Ευρώ που θα καλύψει τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου των Δήμων Ρεθύμνου, Αμαρίου και Μυλοποτάμου πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα και αναμένεται να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία και στα προβλήματα με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οδηγοί και διερχόμενοι και οφείλονται στις θεομηνίες των τελευταίων ετών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook