Στην διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση για τα μεγάλα έργα και τα προβλήματα που υπάρχουν , όπως η κατασκευή του ΒΟΑΚ, το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλλι, το ενεργειακό ζήτημα αλλά και τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Επισημάνθηκε δε η ανάγκη να συμπεριληφθεί στο νέο «Εξοικονομώ» η δυνατότητα στατικών ενισχύσεων στα κτήρια. Για το αεροδρόμιο στο Καστελλι το πρόβλημα εντοπίζεται στην μη πρόβλεψη για σύνδεση των μεγάλων πόλεων με μέσο σταθερής τροχιάς, αλλά και την απόρριψη της πρόταση για κατασκευή τούνελ στην θέση Άγνος της Πεδιάδας στην οποία συντελείται ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή θέματα για τα οποία συμφώνησε ο υποψήφιος βουλευτής.

Την συνάντηση απασχόλησαν επίσης θέματα Χωροταξίας Πολεοδομικού Σχεδιασμού, καθώς και η υποστελέχωση στις υπηρεσίες δόμησης και στις τεχνικές υπηρεσίες τόσο της αυτοδιοίκησης όσο και των δημοσίων υπηρεσιών με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίηση των δημόσιων αλλά και τω ιδιωτικών έργων.

Παράλληλα ζητήθηκε το πρόβλημα των σεισμόπληκτων περιοχών Ηρακλείου όπου το ΤΕΕ ΤΑΚ ενώ έχει υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση για την επιτάχυνση των διαδικασιών η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν προχωρήσει στην νομοθέτηση της και συνεχίζει η ταλαιπωρία των σεισμόπληκτων συμπολιτών μας.

Ο Παύλος Μπαριτάκης απεύθυνε χαιρετισμό στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ που συνεδρίαζε μέσω τηλεδιάσκεψης τονίζοντας ιδιαίτερα την κατάρτιση όλου του επιστημονικού προσωπικού που ανήκει στο ΤΕΕ σε δημόσιο και σε ιδιώτες που συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου μας, τόσο σε επίπεδο μελετών ανεξαρτήτου μεγέθους όσο και στο στάδιο επίβλεψης και κατασκευής ιδιωτικών και δημοσίων έργων .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook