Σειρά επαφών με κορυφαίους Ευρωπαίους παράγοντες θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ενόψει του έκτακτου Eurogroup και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη.

Νωρίς το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, πρωτίστως δε η πορεία των κινήσεων από ελληνικής πλευράς ως προς την εφαρμογή των απαραίτητων δεσμεύσεων-μεταρρυθμίσεων, η πορεία της απορρόφησης πόρων της ΕΕ για την τόνωση της ανάπτυξης, καθώς και το έργο της Task Force.

Όπως τονίζεται και από τις δύο πλευρές ουσιαστικά, πρόκειται για μια συνάντηση προετοιμασίας εν όψει των κρίσιμων Συμβουλίων που ακολουθούν ώστε «όλα να κυλήσουν ομαλά και να δοθεί η τελική έγκριση στη νέα δανειακή σύμβαση».

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί η συνάντηση των δύο ανδρών θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες και σε αυτήν θα συμμετάσχουν οι Επίτροποι Οικονομικών  Όλι Ρεν, Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, Απασχόλησης Λάζλο Άντορ και Προϋπολογισμού Γιάνος Λεβαντόβσκι.