Ένας 41χρονος από τις ΗΠΑ ξόδεψε 164.000 δολάρια σε μια επώδυνη εγχείρηση για να ψηλώσει. Ο Μόουζες Γκίμπσον για χρόνια ερχόταν αντιμέτωπος με περιπαικτικά σχόλια για το ανάστημά του, τα οποία έπλητταν την «αυτοπεποίθησή» του.

Πριν αποφασίσει να υποβληθεί σε εγχείρηση δοκίμασε φαρμακευτικές θεραπείες που δήθεν ψηλώνουν και απευθύνθηκε και σε «πνευματικούς θεραπευτές» οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι μπορούν να τον βοηθήσουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail. Τελικά, τίποτα αυτά δεν δούλεψε, έτσι ο Μόουζες αποφάσισε να βρεθεί κάτω από το χειρουργικό νυστέρι.

«Έχω παλέψει με το ύψος μου. Ακόμη και όταν ήμουν στο λύκειο, ήμουν πάντα δυσαρεστημένος με το ύψος μου», δήλωσε ο 41χρονος που έχει ύψος 1,67.

«Όταν ήμουν περίπου 15 ετών, συνειδητοποίησα ότι οι περισσότεροι συμμαθητές μου ήταν ψηλότεροι από εμένα. Αυτό άρχισε να με επηρεάζει σταδιακά». «Συνήθιζα να βάζω πράγματα στα παπούτσια μου για να κερδίσω λίγο ύψος, αλλά δεν ήταν αρκετό».

Μετά από αποτυχημένες φαρμακευτικές αγωγές και «πνευματικές θεραπείες» έμαθε τυχαία για μια χειρουργική επέμβαση που θα μπορούσε να επεκτείνει το μήκος των ποδιών του και έθεσε στόχο να μαζέψει τα χρήματα για να υποβληθεί σε αυτή.

Τελικά, το 2016, αφού πέρασε τρία χρόνια δουλεύοντας το πρωί ως μηχανικός λογισμικού και το βράδυ ως οδηγός Uber βρέθηκε για πρώτη φορά στο κρεβάτι του χειρουργείου.

Σήμερα αφότου τελειώσει με την ανάρρωση, ο Μόουζες θα στέκεται στα 1,80 μ. Τώρα πρέπει να χρησιμοποιεί συσκευή επιμήκυνσης ύψους τρεις φορές την ημέρα.

Τι περιλαμβάνει η εγχείρηση

Γιατροί έσπασαν τα οστά της κνήμης και της περόνης του 41χρομπυ και βίδωσαν μαγνητικά καρφιά επιμήκυνσης των άκρων σε αυτά. Αυτό ενθαρρύνει το σώμα του να δημιουργήσει νέο οστικό ιστό, ο οποίος θα γεμίσει το κενό μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό ύψος του.

Ο Μόουζες παραδέχτηκε ότι υπάρχουν στιγμές που η ανάρρωση ήταν «πραγματικά επώδυνη», αλλά είπε ότι «έπρεπε να το ξεπεράσει».

Ο 41χρονος πρόσθεσε ότι η επέμβαση του έδωσε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν για να μιλήσει στις γυναίκες και τώρα έχει κοπέλα. «Μετά την πρώτη επέμβαση έγινα λιγότερο διστακτικός και λιγότερο ανήσυχος για το αποτέλεσμα όταν μιλούσα σε γυναίκες. Τώρα έχω κοπέλα», είπε χαρακτηριστικά.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook