Oλοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η ωραία φιλανθρωπική πρωτοβουλία ψαροντουφεκάδων από όλη την Ελλάδα.

Ψαροντουφεκάδες από τα Χανιά, το Ηράκλειο και την Ηγουμενίτσα πήγαν για ψάρεμα τις ημέρες του Πάσχα και ό,τι ψάρι έπιασαν δόθηκε σε κάποιο ίδρυμα της πόλης τους.

Όπως αναφέρει στο Flashnews.gr ένας εκ των ψαροντουφεκάδων που πρωτοστατεί σε αυτή την πρωτοβουλία, ο Μάκης Τσαγκαράκης από το Ηράκλειο: 

“Στην πρόσφατη έκθεση boat & fishing που έγινε το Μάρτιο στην Αθήνα είχαμε την ευκαιρία εκτός των άλλων να βρεθούμε και με ανθρώπους από διαφορετικές γωνιές της Ελλάδος που μέχρι τώρα απλά “μιλούσαμε” ιντερνετικά. Εκεί στη κουβέντα πάνω γεννήθηκε η ιδέα να συγχρονιστούμε και να κάνουμε μια καλή πράξη ο καθένας μεμονωμένα αλλά ταυτόχρονα και όλοι μαζί σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας. Σκοπός ήταν να δώσουμε μια μικρή ώθηση σε ανθρώπους που έχουν τη διάθεση να κάνουν το καλό αλλά πολλές φορές, αδρανούν ή η κούραση της καθημερινότητας δεν τους αφήνει να το κάνουν. Η ιδέα δεν ήταν καινούργια καθώς πολλοί σύλλογοι υποβρύχιας αλιείας ήδη οργάνωναν τέτοιες δράσεις αλλά και πολλά άτομα μεμονωμένα έδιναν ψάρια που είχαν πιάσει, με την πιο επιλεκτική μορφή αλιείας, είτε στη γειτονιά , είτε σε κάποια ιδρύματα της περιοχής τους. Έτσι ξεκινήσαμε να οργανώσουμε αυτή τη δράση κάτω από την πίεση του χρόνου , καθότι ερχόταν η Μεγαλοβδομαδα ,το Πάσχα, η νηστεία αλλά και η παράλογη απαγόρευση του Μαΐου για τους ψαροντουφεκαδες. Με την πίεση του χρόνου λοιπόν και με διάφορες μικρές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, μιας και αρκετά ιδρύματα αρνήθηκαν να πάρουν τα ψάρια , καταφέραμε να ολοκληρώσουμε αυτή την κίνηση στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στην Ηγουμενίτσα, στις Σέρρες αλλά και αμέσως μετά το Πάσχα στο νησί της Σάμου!”.

Σαν πρώτη φορά πιστεύουμε ότι η προσπάθεια τους στέφθηκε από επιτυχία καθώς αρκετοί συνάνθρωποι μας θα φάνε φρέσκο ψάρι. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι ψαροντουφεκάδες “θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε σύντομα αυτή μας την πράξη , πιο καλά οργανωμένη αυτή τη φορά! Περιμένουμε και άλλους την επόμενη φορά για ένα #ψαρεμααγαπης”.

Σε αυτές τις Άγιες Μέρες λοιπόν, ο καθένας από το δικό του “μετερίζι” είναι πράγματι καλό να σκέφτεται συνανθρώπους τους που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν σε απλά καθημερινά πράγματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook