Της ανακοίνωσης της απομάκρυνσής του Αλέξη Γεωργούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, προηγήθηκε η γνωστοποίηση σήμερα στις 6.00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, μέσω της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα ότι υπάρχει αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη από την Εισαγγελία των Βρυξελλών.

Η κυρία Μετσόλα ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη. «Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε.

Σύμφωνα με το MEGA όλα συνέβησαν σύμφωνα με την καταγγελία στις Βρυξέλλες πριν από τρία χρόνια. Όταν έγινε η καταγγελία η καταγγέλλουσα ήταν υπάλληλος της Ευρωβουλής, ενώ πλέον είναι υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Το θύμα έχει μακρά εμπειρία στα ευρωπαϊκά ζητήματα, ενώ έχει εργαστεί παλιότερα στο πλευρό Ελλήνων και ξένων ευρωβουλευτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Γεωργούλης εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις ευρωεκλογές του 2019.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook