Δικηγόρος, που εργάζεται στον Τομέα Δικαιοσύνης της Κομισιόν, και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είναι η γυναίκα που φέρεται να κατήγγειλε στις βελγικές Αρχές τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, για χρήση βίας.

Η καταγγελία της φέρεται να έγινε από την αρχή, από το 2020. Κανείς δεν έχει πειστική απάντηση γιατί άργησε η βελγική Δικαιοσύνη, αλλά πηγή αναφέρει ότι γινόταν προσεκτική αξιολόγηση, που κατέληξε στο σημερινό αίτημα της Ευρωπαίας εισαγγελέως. Η κατηγορία δεν αφορά απλώς βία, αλλά, κατά πληροφορίες, βιασμό και ξυλοδαρμό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν και ιατρικά παραστατικά.

Η καταγγέλλουσα είναι στενή συνεργάτιδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Πρόκειται για μια νέα και δυναμική γυναίκα. Φέρεται ως μία από τις πιθανότερες επιλογές για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ως εκπρόσωπος του αποδήμου ελληνισμού, μιας και ζει μόνιμα στις Βρυξέλλες, αφού εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο στο Βέλγιο. Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος επί έξι χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και για θέματα ασύλου και μετανάστευσης. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών).

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook