Η Αντιγόνη Ανδρεάκη συζήτησε με την πρόεδρο του Κέντρου Μαρία Δαμανάκη και ενημερώθηκε για τις ζημιές που έχει υποστεί το κτίριο αλλά και για τις παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν άμεσα.

Η ανάρτηση της Αντιγόνης Ανδρεάκη

Με αφορμη την ειδηση για τις φθορές που διαπιστωθηκαν στο κτίριο που στεγάζεται το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού στο Ηράκλειο επισκεφθηκα το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης για να πληροφορηθω για τις εξελιξεις, ως υποψηφια Βουλευτής στον Ν. Ηρακλείου.

Η Προεδρος του Κεντρου, Μαρια Δαμανακη με ενημερωσε πως λογω των σοβαρων φθορων στο κτίριο,κρίθηκε πως έπρεπε αμεσα να γινει παρεμβαση.

Ειναι η 1η φορα που το κτιριο υποβάλλεται σε ολιστική παρεμβαση στα 92 χρονια ζωης του.

Ο ΟΑΚ εχει ηδη εκπόνησει ολο τον τεχνικό φακελο για την αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση του, εξασφαλιζοντας 100% χρηματοδότηση απο την Περιφέρεια Κρήτης και την παράλληλη υποβολή του εργου σε προγραμμα Leader .

Για τον λογο αυτο τα παιδια φιλοξενουνται προσωρινά σε ειδικα διαμορφωμένο χωρο στο κτίριο του κεντρου Κοινωνικής Πρόνοιας οπου και επισκεφθηκα.

Παράλληλα ειχα την ευκαρια να ξεναγήθω και να συνομιλήσω με τους εργαζομενους του Παράρτηματος Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Ηρακλείου Κρήτης, μια ανοιχτή δομή, και αποτελεί υπηρεσία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης. Λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1996 ως Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας, και εξυπηρετεί τις ανάγκες του νομού Ηρακλείου καθώς και της ευρύτερης περιφέρειας.

Παρέχει υπηρεσίες και αναπτύσσει προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά από 0 έως 18 ετών με προβλήματα ψυχοκινητικής ή και αναπτυξιακής φύσεως καθώς και με πολλαπλές αναπηρίες

Ευχαριστώ τοσο την Πρόεδρο του Κέντρου,οσο και το προσωπικό για την ενημέρωση γύρω απο τις δρασεις αλλα και την ουσιαστική συζήτηση οου ειχαμε για τις ανάγκες του Κεντρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook