Σταθερή είναι η κατάσταση του θύματος της ληστείας στην Ακρόπολη, με τον νεαρό να λέει ότι ζει από θαύμα και τη μητέρα του να ξεσπά, στέλνοντας μηνύματα συγκίνησης. Τρομαγμένος και ταλαιπωρημένος από την περιπέτεια που είχε είναι ο 18χρονος Δημήτρης που τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν προχθές το βράδυ. Ο νεαρός επικοινωνεί με τους δικούς του μετά την πολύωρη πολύωρη χειρουργική επέμβαση και την αποσωλήνωσή του.

«Είναι το μοναχοπαίδι μου, είναι η ζωή μου και όπως τον βλέπω ταλαιπωρημένο στο κρεβάτι του νοσοκομείου, στεναχωριέμαι πολύ. Το παιδί μου σώθηκε από θαύμα. Από την πρώτη στιγμή είχε επαφή με το περιβάλλον και καταλάβαινε τα πάντα. Του ζήτησαν το τσαντάκι και το κινητό, αυτός αντιστάθηκε και τότε τον μαχαίρωσαν. Να προσέχετε τα παιδιά σας» λέει στο protothema.gr η μητέρα του θύματος.

«Το παιδί μου ζει από θαύμα αυτή τη στιγμή. Μας ζητά συγγνώμη για την ανησυχία που νιώθουμε και συνεχώς μου λέει ”μαμά θέλω να πάμε σπίτι μας”. Θυμάται τα πάντα κι όταν ξεκινάει να μιλάει γι’ αυτά που έζησε, ταράζεται και προσπαθώ να του αλλάζω την κουβέντα γιατί δεν θέλω να στενοχωριέται» προσθέτει η μητέρα του άτυχου νεαρού.

Ο 18χρονος βρίσκεται πλέον «αιμοδυναμικά σταθερός» και «υπό συνεχή παρακολούθηση» σε θάλαμο. Η κλινική του εικόνα, ωστόσο, ήταν βαριά κατά τη διακομιδή του στον «Ερυθρό Σταυρό» τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς κρίθηκε επιβεβλημένη η διασωλήνωσή του.

Ακολούθησε επέμβαση με τη συνεργασία αγγειοχειρουργών και χειρουργών για τον έλεγχο της αιμορραγίας και την αποκατάσταση των βλαβών σε στομάχι, περιτοναϊκή κοιλότητα και τραχηλική χώρα. Η σταθεροποίηση της κατάστασής του οδήγησε στην αποσωλήνωση ήδη με το πέρας της επέμβασης και της ολοκλήρωσης του ελέγχου για τυχόν άλλες βλάβες και τραύματα.

Όσον αφορά την επίθεση εναντίον του 18χρονου, οι Αρχές προχώρησαν σε δύο συλλήψεις. Πρόκειται για Έλληνα 17 ετών, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και αυτός που μαχαίρωσε το νεαρό θύμα ενώ συνεργός του ήταν ένας επίσης 17χρονος, ο οποίος συνελήφθη μετά την αιματηρή επίθεση.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook