Ένα τεράστιο πανό που ανέγραφε 21 Απριλίου 1967 και δίπλα το «πουλί» σύμβολο της δικτατορίας προκάλεσε την αγανάκτηση πολλών που διέρχοντο από τον ΒΟΑΚ στα Μεγάλα Χωράφια των Χανίων.

Πρόκειται για καταφανή πρόκληση νοσταλγών της χούντας οι οποίοι χρησιμοποίησαν τα σύμβολα της μαύρης επταετίας στην διάρκεια της οποίας και κατά την επέτειό της, σε πολλά δημόσια κτίρια και όχι μόνο αναρτούντο πινακίδες με την ημερομηνία και το γνωστό σύμβολό της, τον φοίνικα που αναγεννιέται από τις στάχτες με έναν στρατιώτη στην μέση.

Τις φωτογραφίες έδωσε στην δημοσιότητα η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ η οποία την Παρασκευή 20/4 σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Τον αποτροπιασμό των Χανιωτών προκάλεσε μια ντροπιαστική εικόνα στην εθνική οδό.

Την παραμονή μίας μαύρης επετείου για τη Δημοκρατία στη χώρα μας, όπως αυτή της 21ης Απριλίου του 1967, υμνητές και νοσταλγοί της επταετίας έβαλαν πανό στην εθνική οδό από Μεγάλα Χωράφια για Σούδα. 

Το γεγονός αυτό, ο χώρος και ο τρόπος που επέλεξαν αυτοί οι άνθρωποι να κρεμάσουν το πανό, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως η κοινωνία έχει καταδικάσει αυτή την εκτροπή! 

Αύριο αυτοί οι λίγοι θα θέλουν να γιορτάσουν μία “επέτειο”… Εμείς θα πανηγυρίζουμε για την 3η Ελληνική Δημοκρατία! 

Μία Δημοκρατία η οποία είναι προϊόν αγώνων και θυσιών ανθρώπων δημοκρατικών που αντιτάχθηκαν στο βάναυσο απολυταρχικό καθεστώς της χούντας! 

Μία Δημοκρατία την οποία θα καλεστούμε όλες κι όλοι να υπηρετήσουμε στις 21 Μαϊου! 

Όλη η κοινωνία συντεταγμένα πρέπει να δώσει τον αγώνα ενάντια σε φαινόμενα ακροδεξιάς, όπως έκανε με την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Χρέος μας να μην επιτρέψουμε να αναβιώσουν τέτοια φαινόμενα.

Όλοι κι όλες μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη για τη Δημοκρατία.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook