Η χώρα μας μπορεί να φημίζεται για τα εξαιρετικά γαλακτοκομικά προϊόντα της, όπως το τυρί, η φέτα και το γιαούρτι, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι «γαστρονομικοί θησαυροί». Και ένας από αυτούς είναι και το βούτυρο…

Αυτό έγινε αντιληπτό και μέσα από το γευστικό διαγωνισμό που διοργάνωσε πρόσφατα το έγκριτο περιοδικό «Γαστρονόμος».

Συνολικά διαγωνίστηκαν 27 διαφορετικοί τύποι, μεταξύ των οποίων αγελαδινά, αιγοπρόβεια, κατσικίσια και βουβαλινά, και η δοκιμή έγινε με τυφλή γευσιγνωσία. Με κριτήρια το άρωμα, τη γεύση και την επίγευσή τους, ξεχώρισαν 11 από αυτά.

Μεταξύ αυτών το χανιώτικο αιγοπρόβειο βούτυρο Μπαλαντίνος, κέρδισε τις εντυπώσεις και μαζί την υψηλότερη βαθμολογία!

Χαρακτηριστικά, η δημοσιογράφος Νένα Δημητρίου έγραψε για το αιγοπρόβειο βούτυρο Μπαλαντίνος: «Απίθανο γευστικό προφίλ», συμφώνησαν οι συμμετέχοντες στη γευσιγνωσία για το χανιώτικο βούτυρο, που έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στα 27 που δοκιμάστηκαν. Συγκινητικά νόστιμο, με ευγενικό άρωμα και γλυκιά επίγευση που θυμίζει βανίλια. Φανταστικό ως έχει, ωμό, για το πρωινό, αλλά και σε κάθε συνταγή γλυκιά ή αλμυρή. «Κάν’ το ό,τι θες», είπαν οι σεφ μας.

Στη γευσιγνωσία συμμετείχαν οι παντοπώλες Γιάννης Βογιατζιδάκης, Φάνης Θεοδωρόπουλος και Σταμάτης Τσικνιαδόπουλος, οι σεφ Μανώλης Παπουτσάκης, Γιώργος Φελεμέγκας και Νένα Ισμυρνόγλου, ο ζαχαροπλάστης Δημήτρης Μακρυνιώτης και οι δημοσιογράφοι του Γαστρονόμου, Νένα Δημητρίου, Νικολέτα Μακρυωνίτου, Μαρίνα Πετρίδου και Άντζελα Σταματιάδου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook