Μια διαφορετική πολιτική εκδήλωση που ξέφευγε από την τετριμμένη νόρμα των εκδηλώσεων που διοργανώνονται αυτή την περίοδο, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στα Χανιά. Σε αυτή τη συνάντηση ο πολιτικός επέλεξε να κάνει πρωταγωνιστές τους ίδιους τους πολίτες και κυρίως τους νέους δίνοντάς τους το βήμα να μιλήσουν εκείνοι.

Πρόκειται για την εκδήλωση – συζήτηση που πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης, χθες το βράδυ στο ιστορικό καφέ «Κήπος» το οποίο γέμισε από νέες, νέους και ανθρώπους της παραγωγικής ηλικίας.

Τέσσερις νέοι άνθρωποι από διαφορετικά μετερίζια και με τελείως διαφορετικές επαγγελματικές διαδρομές, πήραν τον λόγο και μίλησαν για τα όνειρά τους, τις επιτυχίες αλλά και τις ανησυχίες τους.

Σε αυτή τη διαφορετική, με στοιχεία διάδρασης, προσέγγιση που επέλεξε ο κ. Διγαλάκης για επικοινωνία με τους νέους, αναπτύχθηκε ένα εύρος θεμάτων με τους ομιλητές να μοιράζονται τις εμπειρίες της δικής τους ζωής και τις απόψεις τους γύρω από την επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση, την έρευνα, τον πρωτογενή τομέα, την ψηφιακή μεταρρύθμιση βάσει των δικών τους βιωμάτων.

Αρχικά τον λόγο πήρε η ερευνήτρια στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), Τομέα Ατμοσφαιρικής Χημείας, Ελένη Δόβρου η οποία μίλησε για την κίνησή της αρχικά να αναζητήσει στο εξωτερικό το επαγγελματικό της μέλλον στον τομέα της έρευνας αλλά και την απόφασή της να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ακολούθησε ένας νέος αγρότης, με Ευρωπαϊκό Βραβείο Νέων Αγροτών, ο Δημήτρης Σχοινοπλοκάκης, ο οποίος μίλησε για όλα τα βήματα που έκανε ώστε να επενδύσει και να πρωτοπορήσει στον αγροτικό τομέα.

Ο νέος επιχειρηματίας της Jimbo’s Street Food, Business & Management, Sussex University, ο Δημήτρης Καστρινάκης, μίλησε για την απόφασή του να μη μείνει στο εξωτερικό αλλά να ανοίξει επιχείρηση στα Χανιά και να τη δει τώρα να «ανθίζει».

Τέλος η Anna Dal Paos από το Πανεπιστήμιο Τεργέστης, Τμήμα Νομικής, Γλώσσας, Μετάφρασης και Διερμηνείας, μοιράστηκε την εμπειρία της από τη γραφειοκρατική ταλαιπωρία που υφίστατο τα πρώτα χρόνια της παραμονής της στην Ελλάδα ως φοιτήτρια erasmus και την αλλαγή πλέον και απλοποίηση των διαδικασιών που καλείται να φέρει εις πέρας μέσω της ψηφιακής διακυβέρνησης.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook