Την διακοπή της επίδοσης των πρωτοκόλλων βεβαίωσης προστίμων και την ανάκληση όσων έχουν επιδοθεί από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου ζήτησαν οι καταστηματάρχες του ενετικού λιμένα των Χανίων  στην διάρκεια της γενικής συνέλευσης του σωματείου τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Χανίων.

Παρόντες στην συνέλευση και υποψήφιοι βουλευτές οι οποίοι εξέφρασαν την συμπαράστασή τους τασσόμενοι στο πλευρό των καταστηματαρχών προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Όπως είχε δημοσιευθεί και στο Flashnews.gr, το πρόβλημα προέκυψε το τελευταίο χρονικό διάστημα όταν καταστηματάρχες άρχισαν να λαμβάνουν «ραβασάκια» από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου,  με πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ για αυθαίρετη χρήση της χερσαίας ζώνης του ενετικού λιμένα για τα έτη 2017 και 2018, όταν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων δεν ενέκρινε τις σχετικές άδειες.

Όμως μετά από νομοθετική ρύθμιση από το 2020 ξεκίνησε η χορήγηση των σχετικών αδειών από το ΔΛΤΧ και παράλληλα – μετά από συνεννόηση με το υπ. Ναυτιλίας – οι βεβαιώσεις για πληρωμή των τελών και προστίμων για τα έτη 2017 και 2018 στο ΔΛΤΧ.

Πρόκειται για τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά τα οποία τώρα ζητά η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, επικαλούμενη το ότι δεν είχε δικαίωμα να τα εισπράξει το ΔΛΤΧ με αποτέλεσμα να καλούνται οι καταστηματάρχες να τα πληρώσουν εις διπλούν.

Στην 1:00 της Τετάρτης έχει προγραμματισθεί συνάντηση της δημοτικής αρχής και του ΔΛΤΧ με το σωματείο των καταστηματαρχών στο δημαρχείο Χανίων, ενώ σε παρέμβασή του στην συνέλευση ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης μεταξύ άλλων ανέφερε πως το πρόβλημα λύνεται με νομοθετική ρύθμιση.

Λίγες ώρες μετά, στις 15:30 της Τετάρτης το Επιμελητήριο Χανίων έχει καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε συνάντηση εργασίας για την εξεύρεση λύσης, ενώ όπως τόνισε σε παρέμβασή του στις εργασίες της συνέλευσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αντώνης Ροκάκης, εκφράζοντας την συμπαράσταση στους καταστηματάρχες, το πρόβλημα δεν πρέπει να μπει σε επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά με συνένωση όλων να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση.

Δείτε εδώ την πρόσκληση του Επιμελητηρίου στην συνάντηση εργασίας

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook