Τώνια Λιοδάκη Τώνια
Λιοδάκη
Δημοσιογράφος

Προς διευθέτηση βαίνει το πρόβλημα των «διπλών» προστίμων που καλούνται να πληρώσουν οι καταστηματάρχες του ενετικού λιμανιού για το 2017, αντίθετα παραμένει εκκρεμές το ζήτημα για τα πρόστιμα του 2018.

Όπως έγινε γνωστό, για το 2017 υιοθετείται η λύση που είχε προτείνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, για απόδοση και επιστροφή από το ίδιο το ΔΛΤΧ προς τους καταστηματάρχες, των ποσών που είχαν δώσει οι επιχειρηματίες σε πρόστιμα. Αν και μένει να λυθούν ορισμένες λεπτομέρειες, η κτηματική υπηρεσία φαίνεται να μην προβάλλει ενστάσεις κατ’ αρχήν σε αυτού του είδους την προτεινόμενη διευθέτηση.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μανώλης Κοτσιφάκης, το πρωί κατά τη συνάντηση που έγινε με την κτηματική υπηρεσία Χανίων, υπήρξε συμφωνία ώστε το ΔΛΤΧ να αναλάβει να πληρώσει όλο το βάρος που καλούνται να επωμιστούν οι καταστηματάρχες. Ο κ. Κοτσιφάκης επεσήμανε ότι κατά τη συνάντηση, η κτηματική υπηρεσία ήταν θετική και αναμένεται να λάβει και την τελική έγκριση και από το υπουργείο.

Την ίδια όμως στιγμή παραμένει ζητούμενο το 2018, καθώς υπάρχουν τεχνικές και νομικές δυσκολίες που αφορούν στο θέμα της αποπληρωμής προς την Κτηματική Υπηρεσία, με τον κ. Κοτσιφάκη να δηλώσει ότι αναζητείται λύση ώστε να πληρωθεί το ποσό από τους καταστηματάρχες με έκπτωση από το ΔΛΤΧ.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ενετικού Λιμένα Χανίων, Άρια Παρασκευάκη, επεσήμανε επίσης ότι παραμένει σε εκκρεμότητα το 2018 και υπάρχουν και τα πρόστιμα του Λιμεναρχείου Χανίων που έχουν πληρωθεί. «Δεν είναι δηλαδή ότι μας χαρίζεται κάτι ή ότι δεν πληρώσαμε κάποιο έτος. Είναι ότι έχουμε πληρώσει ήδη πολύ μεγάλα πρόστιμα επειδή δεν είχαμε άδεια χρήσης εξωτερικού χώρου, παράλληλα υπήρχαν τα πρόστιμα της Κτηματικής Υπηρεσίας στα οποία πρόστιμα έρχεται το ΔΛΤΧ και ο δήμος να δώσουν μια λύση για το 2017 με το 2018 να εκκρεμεί» κατέληξε η κα Παρασκευάκη.

Να σημειωθεί ότι το ζήτημα συζητήθηκε σήμερα τόσο σε συνάντηση των καταστηματαρχών με τη δημοτική αρχή Χανίων το μεσημέρι στο δημαρχείο όσο και στο ΕΒΕΧ σε συνάντηση που είχε διοργανώσει για το θέμα ο πρόεδρος του Επιμελητήριο παρουσία καταστηματαρχών και φορέων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook