Την αποχώρηση του από το τιμόνι του Twitter ανακοίνωσε ο Ίλον Μασκ.

Ωστόσο ο Μασκ εξήγησε πως θα διατηρήσει την επιτήρηση του προϊόντος και του λογισμικού της πλατφόρμας, έχοντας περισσότερο τεχνικό παρά διοικητικό ρόλο.

Twitter: Προμήθεια επί των συνδρομών περιεχομένου μετά το πρώτο έτος

Η ανακοίνωση έγινε με ανάρτηση του στο Twitter και περιλάμβανε την αποκάλυψη πως ο διάδοχος του έχει βρεθεί, είναι γυναίκα και θα αναλάβει καθήκοντα σε περίπου έξι εβδομάδες.

Ο Μασκ είχε αναλάβει τα ηνία της πλατφόρμας μετά την εξαγορά της, στα τέλη Οκτωβρίου, μετά από πισωγυρίσματα και νομικές εμπλοκές στη δρομολόγηση του deal. Τελικά η συμφωνία έκλεισε και η πλατφόρμα «άλλαξε χέρια» έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Όμως, το γεγονός ότι ο ίδιος διατηρούσε παράλληλα και τα σκήπτρα στις εταιρείες του, την Tesla και την SpaceX, προκαλούσε εκνευρισμό στους μετόχους της αυτοκινητοβιομηχανίας που θεωρούσαν ότι η ναυαρχίδα της αυτοκρατορίας του θα έπρεπε να συγκεντρώνει όλη την προσοχή του.

Άλλωστε, αφότου ανέλαβε τον έλεγχο του Twitter απέλυσε το μεγαλύτερο μέρος της ανώτατης διοίκησης του και μεγάλο αριθμό εργαζομένων προκαλώντας ερωτηματικά για τα σχέδια του και τη βιωσιμότητα τους.

ot.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook