Ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων έχει το νέο υβριδικό Yaris, το οποίο αναμένεται στην Ελλάδα το φθινόπωρο. Το νέο ιαπωνικό μοντέλο τροφοδοτείται από έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρου VVT-I και έναν ηλεκτροκινητήρα, με την απόδοσή του να είναι στους 100 ίππους.

Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στα 3,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2 μόλις 79 γρ./χλμ., κάτι που σημαίνει και απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας. Ο εξοπλισμός του είναι ιδιαίτερα πλούσιος, περιλαμβάνοντας αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, φώτα LED, ESP, 7 αερόσακους και πολλά ακόμα. Η τιμή του στη Γερμανία είναι στα 16.950 ευρώ.

Yaris Hybrid με αριθμούς

Το υβριδικό Yaris φορά το υβριδικό HSD (Hybrid Synergy Drive) σύνολο που αποτελείται από τον νέο 1.500αρη κινητήρα βενζίνης, ο οποίος είναι κατά 20% οικονομικότερος από αυτό που φορά το Auris Hybrid και από έναν νέο ηλεκτροκινητήρα ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρίες νικελίου-υδριδίου οι οποίες είναι τοποθετημένες κάτω από τα πίσω καθίσματα.

Αποδίδει συνολικά 100 άλογα και ζυγίζει 16.5 κιλά λιγότερα μιας και είναι 10% μικρότερος σε όγκο από τον 1.800αρη που χρησιμοποιούν τα Prius και Auris. Οι εκπομπές του CO2 είναι 79 γρ/χλμ με τη μέση κατανάλωση να ανέρχεται στα μόλις 2.9 λίτρα/1000 χλμ.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στο Toyota Yaris HSD Concept που είδαμε στην Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο και στιλιστικά διαθέτει νέους προφυλακτήρες με τον μπροστά να μας δείχνει την νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουνε τα μοντέλα της Toyota στο μέλλον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook