Μια σειρά από ερωτήματα έχουν προκύψει από το μπάχαλο (δείτε εδώ) που έγινε το περασμένο Σάββατο στον Κάτωλα, με αφορμή την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Ανδρουλάκη.

Μπορεί, λόγου χάρη ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Νικηφοράκης, να εκτελεί χρέη κομματικού στελέχους προεκλογικής συγκέντρωσης και ταυτόχρονα να παρανομεί σε βάρος αποφάσεων του ίδιου του Δήμου Χανίων, την ώρα που ως Αντιδήμαρχος έπρεπε να τηρεί στο απαρέγκλιτο τις αποφάσεις του Δήμου;

Να βάζει δηλαδή το κομματικό συμφέρον πάνω από την οικονομική ζημιά των καταστηματαρχών, την ώρα μάλιστα που γίνονται μια σειρά ενεργειών για την προσέλκυση επισκεπτών, είναι σωστό να παρουσιάζουμε τριτοκοσμικές εικόνες στην πόλη, με την «παράνομη σφραγίδα» του Αντιδημάρχου;

Και την ίδια ώρα που ο Δήμος Χανίων παρανομεί και καταστρατηγεί τις ίδιες του τις αποφάσεις, εξαντλεί την αυστηρότητά του σε επαγγελματίες της εστίασης όταν τα τραπεζοκαθίσματα τους περνούν τα όρια των γραμμών της άδειας τους.

Προφανώς αυτά δεν γίνονται σε μία ευνομούμενη πολιτεία που στηρίζεται σε μία ηθική βάση και καθορίζεται από έναν αξιακό κώδικα και ο Δήμαρχος θα έπρεπε ήδη να έχει ζητήσει την παραίτηση του. Αυτό βέβαια θα δεν θα γίνει ποτέ, αντιθέτως δίδεται ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους πολίτες: Αφού ο ίδιος ο Δήμος παρανομεί, τότε να παρανομήσουμε και εμείς.

Μάλιστα σήμερα υπήρξε και αντίδραση από τον Σύλλογο Εμπορικών και Τουριστικών καταστημάτων Παλιάς Πόλης, ο οποίος με χαρακτηριστικό τρόπο σημειώνει:

«Με αφορμή την ανακοίνωση για την σημερινή προεκλογική ομιλία του κου. Μαρκογιαννάκη στον Κάτωλα, θα θέλαμε να καταθέσουμε μερικές σκέψεις που προέκυψαν απ’ το περασμένο Σάββατο.

Την έντονη αγανάκτηση και δυσαρέσκεια τους εξέφρασαν συνάδελφοι που τα καταστήματα τους βρίσκονται επί των οδών Μουσούρων (Κάτωλας), Τσουδερών, Σκρυδλώφ και Χρυσάνθου Επισκόπου, το Σάββατο 13 Μαΐου για την απαράδεκτη εικόνα με τα φορτηγά και τις λοιπές εγκαταστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα λόγω της προεκλογικής ομιλίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, ο χώρος ήδη από το πρωί είχε καταληφθεί από ευμεγέθη οχήματα, μηχανήματα και συνεργείο προκειμένου να στηθεί η εξέδρα, τα ηχεία και όλη η εγκατάσταση, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολη την διέλευση των πεζών και ακόμη δυσκολότερη των ηλικιωμένων και των ΑμεΑ.

Επιπλέον να σημειωθεί οτι τη συγκεκριμένη μέρα η πόλη των Χανιών είχε περί τα 4000 άτομα επιπλέον στους δρόμους και στα στενά της, λόγω της προγραμματισμένης κρουαζιέρας που είχε δέσει στο λιμάνι της Σούδας.

Πληροφορηθήκαμε λοιπόν οτι η άδεια είχε δοθεί για το στήσιμο αλλά από την ώρα που κλείνουν τα καταστήματα και έπειτα, κάτι που όπως είδαμε δεν τηρήθηκε διόλου.

Σαν σύλλογος αναρωτιόμαστε για την απόφαση επιλογής και αδειοδότησης του συγκεκριμένου σημείου για την ομιλία, μιας και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί μέχρι στιγμής έχουν στήσει εξέδρες σε χώρους που δεν ενοχλούσαν τη διέλευση πεζών και ΑΜΕΑ. Τέλος, αφού είχε δοθεί άδεια για να στηθούν απ’ το μεσημέρι και έπειτα, γιατί και με παρουσία Αντιδημάρχου (του κου. Νικηφοράκη) επετράπη όλο αυτό το σκηνικό δυσφορίας και εκνευρισμού; Ελπίζουμε πως για το στήσιμο της αποψινής ομιλίας να μην υπάρξουν αντίστοιχες αστοχίες…»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook