Ο Andy Smart ήταν Άγγλος κωμικός. Έπαιξε ως καλεσμένος με τους The Comedy Store Players για περισσότερα από 13 χρόνια και μόνιμο μέλος από το 1995. Πριν ενταχθεί στους Players ήταν το μισό των Vicious Boys με τον Angelo Abela.

O κωμικός εμφανιζόταν τα περισσότερα βράδια της Κυριακής για αυτοσχεδιασμούς επί σκηνής με τους «The Comedy Store Players» στο κλαμπ «The Comedy Store», στο Σόχο του Λονδίνου.

Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε από την κόρη του Smart, την Grace, η οποία ανέφερε σε δήλωσή της: «Λυπάμαι πολύ που σας ενημερώνω όλους ότι ο μπαμπάς έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή χθες το βράδυ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andy Smart (@andycsp)

»Είχε τόσους πολλούς φίλους και μια τόσο σπουδαία ζωή. Σηκώστε ένα ποτήρι στη μνήμη του».

Ο Smart εντάχθηκε στους Comedy Store Players το 1995, με τους οποίους εμφανίστηκε αρχικά ως καλεσμένος και στη συνέχεια ως μόνιμο μέλος για πάνω από 13 χρόνια.

Μιλώντας για την ένταξή του στους Players ως πλήρες μέλος το 1996, ο Smart δήλωσε: «Ήμουν τυχερός γιατί υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι που θα μπορούσαν να είχαν επιλέξει».

Πριν από τη θητεία του Smart στους Players, συνεργάστηκε με τον Angelo Abela για το διπλό σχήμα Vicious Boys. Το 1984, το δίδυμο κέρδισε το βραβείο Street Entertainer Award του Time Out.

Ακολούθησαν τη νίκη τους με εμφανίσεις στο Wake Up London και στο The Tube του Channel 4, όπου ο Smart, ντυμένος ως γκρουμ ξενοδοχείου και παριστάνοντας τον Δανό, έγλειψε το πρόσωπο της παρουσιάστριας Πόλα Γέιτς – μια στιγμή που έμεινε αξιομνημόνευτη στο standup comedy.

Τρία χρόνια αργότερα, το δίδυμο επέστρεψε στο Channel 4 για να παρουσιάσει το αμερικανικό ποδόσφαιρο.

Τα αφιερώματα από συναδέλφους κωμικούς έχουν ήδη κατακλύσει τα σόσιαλ, με επικεφαλής τον συνάδελφο του κωμικό Eddie Izzard, ο οποίος θυμάται τον Smart ως «πολύ αστείο άνθρωπο και σπουδαίο αυτοσχεδιαστή».

«Το ταλέντο του θα μας λείψει» έγραψε ο Izzard στο Twitter.

Ο κωμικός Κέβιν Μπρίτζες σχολίασε: «Λάτρεψα όλο το χρόνο που πέρασα μαζί του σε φεστιβάλ κωμωδίας όλα αυτά τα χρόνια. Οι σκέψεις με όλους σας, Γκρέις».

Ο Ιρλανδός παρουσιαστής και κωμικός Dara Ó Briain χαρακτήρισε τον Smart «μια δύναμη χαράς», προσθέτοντας ότι «θα μας λείψει πολύ».

Ο συνάδελφός του κωμικός Μίλτον Τζόουνς δήλωσε ότι αναστατώθηκε όταν το άκουσε αυτό. «Λίγοι φαίνεται να καταφέρνουν να απολαμβάνουν τη ζωή τόσο εντός όσο και εκτός σκηνής όσο εκείνος. Θα μου λείψει το χαμόγελό του».

Ο ηθοποιός και κωμικός Rufus Hound ήταν «απολύτως συντετριμμένος» από την είδηση, γράφοντας: «Θα υπάρξουν και άλλοι που θα μιλήσουν για το ταλέντο του, αλλά απλά πέθανε ένας από τους μεγάλους. Μια λαγνεία για γλέντι σε όλες τις μορφές, υπάρχει λιγότερο φως σήμερα. Θα πιούμε στην υγειά του απόψε. Τι παλικάρι».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook