Όλα άρχισαν όταν η Ρίκα Διαλυνά βρισκόταν σε διαδικασία μετακόμισης από το πολυτελές διαμέρισμά της στο Παλαιό Φάληρο. Έχοντας απολύσει την οικιακή βοηθό της λόγω της πώλησης τους οικίας της και ζώντας ολομόναχη μέσα στο διαμέρισμά της, η ηθοποιός αποτέλεσε στόχο αδίστακτων κακοποιών, που πίστευαν πως κρατά χρήματα από την πώληση. Οι δράστες της έστησαν καρτέρι στην είσοδο της πολυκατοικίας με σκοπό να τη ληστέψουν, έχοντας στο μυαλό τους ακόμη και τη δολοφονία τους.

«Είναι βέβαιο ότι θα με είχε στραγγαλίσει»


Έπειτα από καιρό, και προσπαθώντας να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι σήμερα θα ήταν νεκρή, η Ρίκα Διαλυνά εξομολογήθηκε: «Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα με είχε στραγγαλίσει, θα είχε πετάξει το άψυχο κορμί μου στο σπίτι, θα είχε κλειδώσει την πόρτα και θα με βρίσκατε μετά από μέρες. Ποτέ δε θα μπορούσα να φανταστώ ότι ένας συμπαθής και καθωσπρέπει κύριος-αυτή την εντύπωση μου έδωσε όταν τον πρωτοσυνάντησα – θα ήταν ο παρ’ ολίγον δολοφόνος μου.


Ήταν πρωί όταν μπήκα στην είσοδο της πολυκατοικίας μου συναντώντας έναν συμπαθητικό, νεαρό άνδρα. Παραξενεύτηκα που η πόρτα της πολυκατοικίας ήταν ανοιχτή και, πριν προλάβω να ρωτήσω τι συμβαίνει, μου εξήγησε ότι είναι ο συντηρητής του ασανσέρ, το οποίο είχε βλάβη. Δεδομένου ότι έμενα στον έβδομο όροφο, αναστατώθηκα και ρώτησα πώς θα ανέβαινα τόσα σκαλοπάτια.

Με άνεση επαγγελματία με καθησύχασε, λέγοντάς μου ότι θα κάνει μια γρήγορη τροποποίηση στο ασανσέρ για να με εξυπηρετήσει. Με μια γρήγορη κίνηση επανέφερε έναν μικρό μοχλό –που βρισκόταν στο επάνω μέρος της πόρτας του ασανσέρ και προεξείχε- στη θέση του και προθυμοποιήθηκε να με συνοδέψει στον όροφό μου θέλοντας -όπως μου δήλωσε- να αποτρέψει κάθε πιθανότητα να εγκλωβιστώ μέσα σε αυτό, αν κάτι πάει λάθος. Δεν υποψιάστηκα το παραμικρό. Αντιθέτως, βρήκα την πράξη του εξαιρετικά ευγενική. Όταν βγήκα από τον ανελκυστήρα, με ακολούθησε. Δεν έδωσα σημασία, διότι θεώρησα, όπως ήταν λογικό, ότι θα έκανε κάποιες επιδιορθώσεις» λέει η μεγάλη πρωταγωνίστρια.


Η αφήγησή της είναι στη συνέχεια ανατριχιαστική. «Ενώ, όμως, άνοιγα την πόρτα του διαμερίσματός μου, διαπίστωσα ότι με ακολούθησε στο εσωτερικό του, αιφνιδιάζοντάς με και λέγοντάς μου ότι έχω διαρροή ρεύματος στην κουζίνα. Ήταν τόσο γρήγορο το πρόσχημα που επικαλέστηκε, που προς στιγμήν με έπεισε. Και αντί να φωνάξω -όπως θα έπρεπε-, τον ρώτησα τι σημαίνει διαρροή ρεύματος και πού μπορεί να εντοπίζεται. Ξάφνου άνοιξε η πόρτα του απέναντι διαμερίσματος.

Ήταν ο γείτονάς μου, ο κύριος Χρήστος, τον οποίο και ρώτησα αν έχει κι εκείνος διαρροή ρεύματος. Μου είπε πως δεν ξέρει τι είναι αυτό και δεν έχει κανένα τέτοιο πρόβλημα, μιλώντας ταυτόχρονα με τον υποτιθέμενο συντηρητή ανελκυστήρα. Με το που έφυγε ο γείτονας και κλείνοντας την πόρτα του διαμερίσματός μου διαπίστωσα ότι τα κλειδιά που είχα τοποθετήσει πίσω από την πόρτα δεν βρίσκονταν στη θέση τους.

Πριν προλάβω να σκεφτώ τι ακριβώς συμβαίνει, άκουσα τον κακοποιό -που εισέβαλε στο διαμέρισμά μου- να ουρλιάζει: “Είναι άδειο το διαμέρισμα; Είναι άδειο, άδειο;” Κάνοντας μια κίνηση με τις δύο παλάμες του όπως στύβουμε δυνατά μια πετσέτα στα χέρια μας (πράξη στραγγαλισμού), προσπάθησε να με τρομοκρατήσει πέφτοντας καταπάνω μου. Έχασα τη γη κάτω απ’ τα πόδια μου, άρχισα να τρέμω. Δεν ξέρω τι του προκάλεσε η κατάστασή μου, αλλά χωρίς να με κοιτάξει, άρχισε να τρέχει προς τις σκάλες!

Ήμουν τόσο σοκαρισμένη, που δεν μπόρεσα ούτε καν να καλέσω την Αστυνομία. Ήμουν τόσο αναστατωμένη, που προτίμησα να φύγω το συντομότερο και να μην ξαναγυρίσω πίσω. Ο επίδοξος δολοφόνος μου, που σίγουρα αποτελούσε μέλος σπείρας που προφανώς είχε πληροφορηθεί ότι έμενα ολομόναχη στο διαμέρισμά μου μετά τον θάνατο του συζύγου μου, ενδεχομένως να πίστευε ότι διατηρούσα τιμαλφή, αντικείμενα αξίας και χρήματα από την πώληση του διαμερίσματος. Κι ήταν αποφασισμένοι, αφού πρώτα με βασανίσουν, να με δολοφονήσουν με τον τρόπο που μου έδειξε ο “επισκέπτης θανάτου”, και μετά να αφήσουν το άψυχο κορμί μου. Με προστάτεψε ο Θεός. Εξιστόρησα το συμβάν σε όλους τους φίλους μου. Η κόρη μου με πήρε αμέσως στην Κρήτη και από τότε δεν ξαναγύρισα στην Αθήνα, παρά για ελάχιστες περιπτώσεις.

Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να συνειδητοποιήσω τον κίνδυνο που πέρασα και σήμερα για πρώτη φορά μιλάω για τον τρόμο που βίωσα και το πόσο κοντά έφτασα στον θάνατο. Αποφάσισα να μιλήσω ανοιχτά, για να δώσω κίνητρο στους μοναχικούς ανθρώπους να μην αποσιωπήσουν τέτοιου είδους συμβάντα. Να τα αντιμετωπίζουν με θάρρος, να τα καταγγέλλουν στην Αστυνομία και να φωνάξουν δυνατά.

Η δική μου στάση ήταν απόρροια τρόμου, και σήμερα την καταδικάζω. Ελπίζω η βαθιά μου εξομολόγηση να μην επιτρέψει σε κανέναν άλλον άνθρωπο να κινδυνεύσει τόσο. Είδα τον Χάρο με τα μάτια μου» εξομολογήθηκε η Ρίκα Διαλυνά η οποία ακόμη και τώρα κουβαλά τον εφιάλτη μέσα της.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook