Σύμφωνα με πληροφορίες για την υπηρεσιακή κυβέρνηση, που αναμένεται να επιβεβαιωθούν, το Υπουργείο Υγείας θα αναλάβει η Αναστασία Κοτανίδου, η οποία είναι αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας -Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών, θα δουμε τον πρέσβη Βασίλη Κασκαρέλη, και το υπουργείο Εθνικής  Άμυνας θα αναλάβει ή ο πρέσβης Παύλος Αποστολίδης ή ο πρέσβης Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, φαίνεται ότι θα αναλάβει ο Χαράλαμπος Λαλούσης, που είναι πρώην Αρχηγός του ΓΕΣ.

Επιπλέον επικρατέστερος για το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας είναι ο Ευάγγελος Τουρνάς, ο οποίος είναι πτέραρχος.

Ιωάννης Σαρμάς: Αύριο το μεσημέρι η ορκωμοσία του ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού

Αύριο το μεσημέρι αναμένεται η ορκωμοσία του Ιωάννη Σαρμά ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού, όπως έγινε γνωστό έπειτα από τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέθεσε στον κ. Σαρμά την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές στις 25 Ιουνίου σύμφωνα με την σχετική πρόβλεψη του Συντάγματος.

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Οι διερευνητικές εντολές έδειξαν ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχωράει στον σχηματισμό υπηρεσιακής. Οι υπουργοί της παρούσας κυβέρνησης είναι έτοιμοι να παραδώσουν στους υπηρεσιακούς και να τους παράσχουν πλήρη ενημέρωση.»

Αλέξης Τσίπρας

«Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις σχηματισμού κυβέρνησης. Αυτό είναι γνωστό από τη θέση και τη στάση των κομμάτων τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές. Πρέπει να ακολουθηθούν όσα προβλέπει το Σύνταγμα για τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό. Καλό είναι να υπάρξει μέριμνα ώστε η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης να αντανακλά πολιτικό πλουραλισμό και όχι μονομέρεια. Και στα κρίσιμα υπουργεία να τοποθετηθούν άνθρωποι με εμπειρία ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τυχόν έκτακτα γεγονότα.»

Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης κατά την τοποθέτηση του σημείωσε ότι οι υπηρεσιακοί υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών που θα οριστούν, πρέπει να είναι πρόσωπα με γνώση των εν λόγω κρίσιμων χαρτοφυλακίων και υπογράμμισε περαιτέρω ότι και ο υπηρεσιακός Υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής. Τέλος ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι δεν είναι τα αναλογικότερα εκλογικά συστήματα, που εμποδίζουν τον σχηματισμό κυβερνήσεων, όπως άλλωστε υποδηλώνει και η ευρωπαϊκή εμπειρία.

dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook