Με μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στο Θέρισο ολοκλήρωσε την προεκλογική του περιοδεία στην Κρήτη ο Κυριακός Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης μετά από ένα διήμερο επισκέψεων «έκλεισε» την περιοδεία στην Κρήτη το βράδυ της Τετάρτης από το Θέρισο, το ηρωικό χωριό που ξεκίνησε η Κρητική Επανάσταση και είναι ταυτισμένο με τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους δεσμούς του με το ιστορικό χωριό καθώς έχουν περάσει από εκεί συγγενείς του.

Δίπλα του βρίσκονταν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στην Κρήτη καθώς και μέλη του κόμματος αλλά και αρκετός κόσμος ο οποίος επιθυμούσε να τον συναντήσει από κοντά.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία με μια μαντινάδα για τον λόγο που επέλεξε να επισκεφτεί το Θέρισο λέγοντας χαρακτηριστικά «σε τόπο επανάστασης ήρθα να προσκυνήσω για να σας δεσμευτώ πως στα δύσκολα δεν θα κάνω πίσω».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας «ότι για μένα είναι σημαντική στιγμή να βρίσκομαι σήμερα σε αυτόν τον ιστορικό τόπο που είναι ταυτισμένος με τους αγώνες του μεγαλύτερου πολιτικού της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, του Ελευθερίου Βενιζέλου, ηγέτη μιας επανάστασης που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην Ιστορία της Κρήτης και της Ελλάδας».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι «ο Εελέυθεριος Βενιζέλος αποτελεί για εμένα σημείο αναφοράς και πράγματι υπήρξε συγγενής μου και μάλιστα ο γερό Κωστής Μητσοτάκης ήταν ο μέντορας του σπουδαίου πολιτικού ο οποίος ήταν αυτός που τον εισήγαγε στην πολιτική».

Μάλιστα ο ίδιος συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι υπήρξε και άλλος πρόγονος του που πέρασε από το Θέρισο λέγοντας χαρακτηριστικά «στο μουσείο του Θερίσου είχα μεγάλη χαρά να δω μια φωτογραφία του παππού μου του Κυριακού Μητσοτάκη ο οποίος και αυτός βρέθηκε εδώ».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις επερχόμενος εκλογές τονίζοντας ότι «η σημερινή μου επίσκεψη έχει μια ξεχωριστή σημασία ειδικά τώρα που βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν από κρίσιμες εκλογές. Υπενθυμίζουμε σε όλες και όλους πόσο μεγάλη σημασία έχει στις επόμενες εκλογές να υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση».

Η σχέση που ενώνει την οικογένεια Μητσοτάκη με τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Θερμό καλωσόρισμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη απηύθυνε η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Θερίσου Σοφία Φυτουράκη η οποία επισήμανε και τον στρατηγικό ρόλο που έχει διαδραματίσει το χωριό στην ιστορία. Παράλληλα η ίδια αποκάλυψε την όχι και τόσο γνωστή σχέση της οικογένειας Μητσοτάκη με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η αδερφή του Ελευθερίου Βενιζέλου ήταν σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, προπάππους του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Με μαντινάδες τον υποδέχτηκαν και στο Θέρισο – Η μαντινάδα του Μητσοτάκη

Νωρίτερα θερμό και «Κρητικό» ήταν το καλωσόρισμα που επεφύλασσαν στον Κυριακό Μητσοτάκη και στο Θέρισο όπου τον υποδέχτηκαν με μαντινάδες και τσικουδιές: « Χίλιως καλωσορίσετε και κάμετε και κόπο. Ήρθατε και τιμήσατε τον λευκό μας τόπο».

Με αφορμή το άκουσμα της μαντινάδας ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να πει και εκείνος μια δική του: « καλό χαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέβεις για να σε χαιρετούν και αυτοί όταν ξεπεζέψεις»

Η στιγμή της άφιξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πλατεία του Θερίσ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook