Κανονικά διεξήχθη το Σάββατο (3/6), το πρωί στα ιδιόκτητα γραφεία της στον Στύλο Αποκορώνου, η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε. “Samaria”.

Συζητήθηκαν 11 θέματα ημερήσιας διάταξης, ενώ έγιναν και εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της εταιρείας, ενώ η απαρτία ανήλθε στο 75%.

Ο πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΠ Μανώλης Αποστολάκης, κατά την πρωτολογία του, μεταξύ άλλων ανέλυσε στόχους και προοπτικές της εταιρείας. “Η εταιρεία λειτουργεί επίσης με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την εργασιακή ασφάλεια “, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αποστολάκης.

Και επεσήμανε: “η εταιρεία μας είναι ισχυρός ανταγωνιστής ανάμεσα στις αντίστοιχες εταιρείες του κλάδου. Η εταιρεία σημείωσε αύξηση στον κύκλο των εργασιών της το 2022 σε σχέση με το 2021 σε ποσοστό 23,89%. Το μεικτό κέρδος σημείωσε αύξηση 6,82%. Μείωση των κερδών παρουσιάστηκε λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους και των πρώτων υλών.

Πάντως, ο κ. Αποστολάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του ενώπιον των μελών της Γενικής Συνέλευσης, για τη χρονιά που πέρασε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “είναι η πρώτη φορά που δηλώνω ικανοποιημένος, διότι όποιος το λέει θα πει ότι έφτασε στο αποκορύφωμα των στόχων του. Ωστόσο οι συνθήκες φέτος ήταν δύσκολες και είμαστε ικανοποιημένοι για όσα πετύχαμε το 2022”.

O κ. Αποστολάκης τόνισε ότι το μέρισμα προς τους μετόχους για το 2022, θα είναι 20 λεπτά ανά μετοχή και ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι 14 λεπτά. Και αυτό θα συμβεί παρά τη μείωση της κερδοφορίας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και απόσυρση υποψηφιότητας του κ. Δημοσθένη Βλαχάκη, λόγω ασθενείας. Ο πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΠ επαίνεσε την προσφορά του στην εταιρεία.

Αργότερα σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κ. Αποστολάκης επεσήμανε:

” H ΕΤΑΝΑΠ είναι εταιρεία με γερές βάσεις. Επιβιώνει από μόνη της σε οποιοδήποτε διοικητικό πρόβλημα. Η περυσινή χρονιά πήγε καλά, παρά τη μείωση κερδών, μέσα σε κλίμα ανασφάλειας και ανατιμήσεων”, επεσήμανε ο πρόεδρος Μανώλης Αποστολής που κλήθηκε να απαντήσει και για κάποιες αμφισβητήσεις προς το πρόσωπό του, “ίσως θα πρέπει να πάω σπίτι μου γιατί έχω παραμεγαλώσει”, είπε χαριτολογώντας.

Πρόβλημα με τις μεταφορές των προϊόντων ακτοπλοϊκώς

“Τα καράβια ανέδειξαν την Κρήτη, τα καράβια θα τη βυθίσουν είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αποστολάκης κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση. Προειδοποίησε ότι αν στις ακτοπλοϊκές μεταφορές, λόγω και της υψηλής κίνησης του τουρισμού και των οχημάτων, δε δίδεται ο απαιτούμενος χώρος στα φορτηγά για τη μεταφορά των προϊόντων, τότε το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί θα είναι τεράστιο.

“αν δυσκολευτεί η μεταφορά των προϊόντων, τότε εμείς οι παραγωγοί της Κρήτης θα περάσουμε δύσκολα. Ειδικά το δικό μας προϊόν που στέλνουμε κατευθείαν στον πελάτη. Αν δεν μπει στο καράβι, τι γίνεται;”, τόνισε ο κ. Αποστολάκης.

Αναφέρθηκε δε και στο γεγονός ότι η ΕΤΑΝΑΠ έχει επενδύσει στο γυαλί, για την παραγωγή του οποίου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, χώρα που κατά κύριο λόγο ασχολείται με τη συγκεκριμένη παραγωγή.

Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΤΑΝΑΠ Μανώλη Αποστολάκη μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης:

Απόσπασμα από την ανάγνωση της έκθεσης του προέδρου της ΕΤΑΝΑΠ στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook