Γλασάρουμε λοιπόν ροδέλες πορτοκαλιού, τις βυθίζουμε στη σοκολάτα και τις απολαμβάνουμε με ένα ωραίο ρόφημα! Είναι επίσης μια πολύ ωραία γαρνιτούρα για τα γλυκά σας.

Υλικά

  • 15 ροδέλες πορτοκαλιού, με τη φλούδα τους
  • 250γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 1 λίτρο νερό
  • 500γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και αφήνετε το μίγμα να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα πορτοκάλια και σιγοβράζετε για περίπου 15-20 λεπτά ώσπου να δέσει ελαφρά το σιρόπι τους.

Βήμα 3

Αδειάζετε τα πορτοκάλια με το σιρόπι τους σε ένα γυάλινο σκεύος και το σκεπάζετε με μεμβράνη που θα εφάπτεται με την επιφάνεια του γλυκού. Το αφήνετε στην άκρη για 1 ημέρα.

Βήμα 4

Απλώνετε τα πορτοκάλια σε μια σχάρα και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Αν κρατάνε λίγη υγρασία, τα βάζετε για πέντε λεπτά στους 70 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

Βήμα 5

Λιώνετε την σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί στους 30 βαθμούς και βυθίζετε τις ροδέλες πορτοκαλιού ώστε η μισή επιφάνειά τους να καλυφθεί με σοκολάτα. Αφήνετε τη σοκολάτα να στεγνώσει και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook