Γλασάρουμε λοιπόν ροδέλες πορτοκαλιού, τις βυθίζουμε στη σοκολάτα και τις απολαμβάνουμε με ένα ωραίο ρόφημα! Είναι επίσης μια πολύ ωραία γαρνιτούρα για τα γλυκά σας.
Υλικά
- 15 ροδέλες πορτοκαλιού, με τη φλούδα τους
- 250γρ. μαύρη σοκολάτα
- 1 λοβό βανίλιας
- 1 λίτρο νερό
- 500γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και αφήνετε το μίγμα να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέτετε τα πορτοκάλια και σιγοβράζετε για περίπου 15-20 λεπτά ώσπου να δέσει ελαφρά το σιρόπι τους.
Βήμα 3
Αδειάζετε τα πορτοκάλια με το σιρόπι τους σε ένα γυάλινο σκεύος και το σκεπάζετε με μεμβράνη που θα εφάπτεται με την επιφάνεια του γλυκού. Το αφήνετε στην άκρη για 1 ημέρα.
Βήμα 4
Απλώνετε τα πορτοκάλια σε μια σχάρα και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Αν κρατάνε λίγη υγρασία, τα βάζετε για πέντε λεπτά στους 70 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Βήμα 5
Λιώνετε την σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί στους 30 βαθμούς και βυθίζετε τις ροδέλες πορτοκαλιού ώστε η μισή επιφάνειά τους να καλυφθεί με σοκολάτα. Αφήνετε τη σοκολάτα να στεγνώσει και σερβίρετε.