Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουνίου, στον Δημοτικό Κινηματογράφο “ΚΗΠΟΣ” παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Δημοτικός Κήπος Χανίων Ιστορία και Λειτουργίες ενός χώρου αστικού πρασίνου». Το εν λόγω βιβλίο μιλάει για την ιστορία και την εξέλιξη του δημοτικού Κήπου Χανίων, διαχρονικά, ο οποίος κλείνει 150 χρόνια στην πόλη.

Το βιβλίο αντιμετωπίζει τον Δημοτικό Κήπο συνολικά, ως μνημείο, όχι μόνο ιστορικό αλλά και φυσικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και τοπιακό. Ένα μνημείο, που εδώ και ενάμιση αιώνα προσφέρει ευκαιρίες περιπάτου και αναψυχής, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής του τόπου, παρέχει δυνατότητες άθλησης και περιβαλλοντικής αγωγής και βελτιώνει τη βιοποικιλότητα της πόλης, αποτελώντας ένα οικοσύστημα με τη δική του χλωρίδα. Περιλαμβάνει περισσότερες από εκατό φωτογραφίες, παλιές και σύγχρονες, και μισή εκατοντάδα βοτανικών σχεδίων. Συγγραφέας του είναι ο κ. Χάρης Στρατιδάκης και την επιμέλειά του έχει η κα. Αγγελική Βλαχοπούλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του συγγραφέα του, Χάρη Στρατιδάκη, τον αντιδήμαρχο καθαριότητας νομού Χανίων, Μιχαήλ Τσουπάκη, την επιμελήτρια του βιβλίου, Αγγελική Βλαχοπούλου, την Καθηγήτρια Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης, Αμαλία Κοτσάκη και τον καλλιτεχνικό διευθυντή εκθέσεων και εκδόσεων του Φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων, Λευτέρη Λαμπράκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook