Το βιολογικό ρολόι του "έδειξε" άνοιξη κι αυτός σιγά-σιγά άνοιξε τα ματιά του, βγήκε από τη φωλιά του και περιμένει καρτερικά τους συντρόφους του να ξυπνήσουν κι αυτοί. Ο Μίσα είναι ο μοναδικός- προς το παρόν- από τις αρκούδες που φιλοξενούνται στο Καταφύγιο της περιβαλλοντικής οργάνωσης "Αρκτούρος", στο Νυμφαίο Φλώρινας, που ξύπνησε από το χειμέριο ύπνο, αν και, όπως εξήγησε στο ΑΜΠΕ η υπεύθυνη επικοινωνίας της οργάνωσης Βάσω Πετρίδου, είναι ακόμη κάπως … νωχελικός.

"Ξύπνησε, αλλά δεν είναι πολύ κινητικός. Βγήκε, ωστόσο, από τη φωλιά του" ανέφερε η κα Πετρίδου, σύμφωνα με την οποία οι αρκούδες έχουν αλάνθαστο ένστικτο! "Προτού κοιμηθούν, αλλά και όταν ξεκινούν να φτιάχνουν τις φωλιές, ξέρουμε πότε θα έρθει ο χειμώνας- νωρίς ή αργά. Και όταν ξυπνούν ξέρουμε ότι δεν θα δούμε στη συνέχεια κακοκαιρίες για μακρύ χρονικό διάστημα" διευκρίνισε.

Μπορεί ο Μίσα να ήταν ο πρώτος που ξύπνησε στο Καταφύγιο, αλλά μια άλλη νεαρή θηλυκή αρκούδα, η Τζένη, που συγκαταλέγεται στην ομάδα των ραδιοπαρακολουθούμενων ατόμων, ήταν αυτή που ξύπνησε νωρίτερα και συγκεκριμένα πριν από περίπου δύο εβδομάδες.


"Τώρα, που ο καιρός πάει καλύτερα, θα ξυπνήσουν και οι άλλες" εκτίμησε η κα Πετρίδου, ανακοινώνοντας ότι από τις 23 Μαρτίου, το Καταφύγιο θα αρχίσει να δέχεται και πάλι τους φίλους της αρκούδας, από τις 10 το πρωί ως και τις 4:30 το απόγευμα.