Το διάστημα 11-17/06/2023 πραγματοποιήθηκε στα Χανιά με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό, η υλοποίηση δύο ευρωπαϊκών έργων από το ΜΑΙΧ, στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+, συνεχίζοντας την επιτυχή συνεργασία με Ιταλικά Εκπαιδευτικά Ινστιτούτα του τουριστικού και βιομηχανικού τομέα της περιοχής του Σπολέτο.

Τα δύο ευρωπαϊκά έργα που υλοποιήθηκαν Project code: 2021-1-IT02-KA121-SCH-000008612 και Project code: 2022-1-IT02-KA121-SCH-000061542, είχαν στόχο την επιμόρφωση 17 εκπαιδευτών πάνω σε θέματα αποτελεσματικότερων μεθοδολογιών εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού, της βιομηχανίας αλλά και κοινωνικής ένταξης από καταξιωμένους και έμπειρους καθηγητές.


Λόγω της μεγάλης επιτυχίας υλοποίησης του προγράμματος τα τρία προηγούμενα έτη, όσον αφορά στη συντονισμένη και αποτελεσματική διαχείριση του προγράμματος από το ΜΑΙΧ, αλλά και την απόλυτη ικανοποίηση των εκπαιδευόμενων από την εκπαιδευτική κατάρτιση και τις προσφερόμενες υπηρεσίες, το ΜΑΙΧ θα συνεχίσει την υλοποίηση τριών ακόμα τέτοιων έργων και τον επόμενο μήνα, όπου θα αναλάβει την εκπαίδευση 40 εκπαιδευτικών από Εκπαιδευτικά Ινστιτούτα της Ιταλίας. Παράλληλα, το ΜΑΙΧ έχει ήδη υποδεχθεί και φέτος 50 μαθητές στα πλαίσια της κινητικότητας σπουδαστών επαγγελματικής εκπαίδευσης που προβλέπει την υλοποίηση πρακτικής άσκησης/κατάρτισης σε επιχειρήσεις του τομέα του τουρισμού, αλλά και του τομέα της βιομηχανίας.

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής τους κατάρτισης, οι Ιταλοί εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν διάφορες επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και τοποθεσίες ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ενώ επισκέφθηκαν και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα όπως το Δημοτικό Σχολείο του Μάλεμε, το Νηπιαγωγείο του Μάλεμε και το Νηπιαγωγείο των Βουκολιών. Ενδιαφέρουσες συζητήσεις πραγματοποίηθηκαν με τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Μάλεμε κ. Σακελλαρίδη Αθανάσιο και τους εκπαιδευτικούς κ. Σκαράκη Ιωάννα, Περακάκη Μαρία, Λιβιάκη Άννα και Φουτάκη Ρόδω, την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Μάλεμε κ. Παπαδεράκη Ρωξάνη καθώς και την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Βουκολιών κ. Λούβρου Ελένη και την εκπαιδευτικό κ. Παπαδάκη Βαλεντίνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook